Workshop fruitbomen snoeien met groenploeg GGZ

Algemeen
Fruitbomen snoeien, leer daar alles over in de workshop van Groei en Bloei.
Fruitbomen snoeien, leer daar alles over in de workshop van Groei en Bloei. (Foto: Groei en Bloei)

HEILOO - In het kader van biodiversiteit zijn fruitbomen een mooie aanvulling voor de tuin. Voor ons is de bloei maar, maar voor veel insecten is het een bron van voeding. Een mooie appel-, peren-, kersen- of andere fruitbomen is een aanwinst: ze bloeien mooi, geven ook nog fruit en hebben weinig onderhoud nodig. Dat onderhoud is eigenlijk alleen maar snoeien. Om dat goed te doen verzorgt Groei & Bloei woensdagochtend 15 februari, in samenwerking met de groenploeg van de GGZ, een cursus fruitbomen snoeien.

Kenner en liefhebber van fruitbomen geeft de cursus

De cursus wordt gegeven door Nico Brantjes, een groot kenner en liefhebber van fruitbomen en een autoriteit op dit gebied. Nico heeft twee oude fruitboomrassen, te weten de Assumer peer en de appel Uitgeester zoet weer terug weten te enten.

De workshop start om 10.00 uur in het Activiteitencentrum GGZ aan de Bullaan 2 in Heiloo en bestaat uit een theoriegedeelte waarna we naar buiten gaan waar het praktijkgedeelte wordt vervolgd. Vooral dat laatste is heel leerzaam want je moet ook durven knippen. De workshop neemt naar verwachting drie uur in beslag.

De kosten bedragen voor G&B leden € 10,00 voor niet leden € 15,00 en kunnen na aanmelding worden voldoen op NL03RABO0336454589 ten name van KMTP Heiloo. 

Voor meer informatie en aanmelden kunt u zich wenden tot Mercedes Docter:  benzdocter@icloud.com