Exposities in Bibliotheek Heiloo

Algemeen
Ellen Kuhn
Ellen Kuhn (Foto: )

Ellen Kuhn en Fia van den Hout exposeren in Bibliotheek Heiloo. Deze expositie is te bezichtigen tot 11 april 2023 in Bibliotheek Heiloo, tijdens de openingsuren.

Nog één keer zullen de schilderijen van Fia van den Hout te bewonderen zijn in Heiloo. Fia is een veelzijdig kunstenares, afkomstig uit Heiloo. Ze is bekwaam in de naaldkunst, het bewerken van gietbeton en speksteen. Sinds 1979 houdt zij zich bezig met de schilderkunst. Zij heeft les gehad van Ineke Watzema, Marie Koning, Jan Jumelet en Mary Koekenbier. De schilderijen die Fia maakt zijn het beste te omschrijven als droombeelden. Een typering die niet alleen de stijl van haar werk aanduidt maar ook de inspiratiebron. Ze werkt graag met olieverf, maar ook met acryl en aquarel. Een bijzonder detail zijn de schilderijlijsten die Fia allemaal zelf heeft gemaakt.

Ellen Kuhn

“Na een studie van vier jaar heb ik mijn opleiding tot edelsmid behaald en kon ik mijn passie volgen, namelijk het maken van sieraden. Mijn producten zijn allemaal handgemaakt. Graag werk ik ook met elementen uit de natuur, zoals takjes hout, schelpen en edelstenen. Welke u terug zult zien in mijn werk in de vitrines van de bibliotheek. Bij mijn as sieraden werk ik met zilver en goud. Het as verwerk ik in het sieraad met of zonder kleur, waarna ik het overgiet met uv Resin. Een product gemaakt van steen en hars, welke uithardt onder de uv lamp. Het resulteert in een harde laag die zo hard is als steen. Als ik een takje zie liggen die ik mooi vind, druk ik hem in Brussels aarde, verhit mijn zilver tot het smeltpunt en giet het in de aarde. En daar is mijn unieke zilveren takje. Dan nog rond slaan, op maat maken, schuren en polijsten. Tevens ben ik gecertificeerd silver artclay instructeur. U kunt bij mij alleen of met een groep tijdens een workshop, een eigen sieraad ontwerpen van zilverklei. Hierbij moduleert u een stuk zilverklei, welke echt ook aan voelt als klei, in elke gewenste vorm. Dit kunnen oorbellen zijn, een hanger of een ring. Waarna deze in de oven afgebakken wordt en na het schuren er als een prachtig sieraad uit komt. Zelf gebruik ik ook deze techniek waarmee ik mooie natuurlijke sieraden, zoals hangers van bladeren en schelpen heb gemaakt. Mijn werk doe ik met passie en veel plezier. Ik zit graag met mensen om tafel om te brainstormen over hoe het product mag worden. Mijn grote droom is dan ook om een klantenkring op te bouwen in Heiloo en omgeving. Ik hoop dan ook dat u zult genieten van mijn werk in de bibliotheek.”

Fia van den Hout