Daan Rodenburg start workshop in muziekschool

Cultuur
Daan Rodenburg.
Daan Rodenburg. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Ben je dol op muziek en wil je jouw eigen muziektracks op de computer leren maken? Dat kan donderdag 28 maart. Producer en dj Daan Rodenburg komt dan in Muziek- en Dansschool Heiloo een workshop geven. Hij heeft al twee belangrijke prijzen gewonnen tijdens Amsterdam Dance Event en de remix-contest van Julian Jordan. Als geen ander kan Daan je de fijne kneepjes leren, als het gaat om het maken van beats op de laptop.

Daan Rodenburg maakt al van jongs af aan muziek en is derdejaars student aan het Conservatorium van Haarlem. Zijn muzikale talent is niet zomaar uit de lucht komen vallen. “Als klein kind trommelde ik al op van alles en nog wat,” vertelt Daan. Op zevenjarige leeftijd startte hij met drumles bij Muziek- en Dansschool Heiloo. “Dat ik nu lesgeef op de muziekschool maakt de cirkel mooi rond.” Jarenlang heeft Daan op feestjes en evenementen gedraaid en hij heeft zich daarnaast gestort op het produceren.

Label Garrix

Daan Rodenburg is bekend onder de artiestennaam TRANS:T en bracht al een track uit op het platenlabel van Martin Garrix. Ook kan hij al meerdere prijzen achter zijn naam schrijven, zoals de Demolition XXV, tijdens het Amsterdam Dance Event 2022 en voor de ‘Losing My Head’ remix-contest in 2023 van dj en producer Julian Jordan. Deze knallende drum-‘n-bass-remix is al te horen geweest op de grootste stages over de hele wereld. 

Eigen loops

Daan start donderdag 28 maart de workshop ‘Music Production’. Deze wordt aangeboden door Muziek- en Dansschool Heiloo en is écht voor alle leeftijden. Heb je een laptop en wil je zelf muziek leren produceren? Met het muziekprogramma Abelton leert Daan je alles over het maken van muziek op je laptop, net als bijvoorbeeld Martin Garrix en Ye. Van het maken van eenvoudige eigen loops, simpele tracks tot het creëren van een totaal nieuw nummer of remix. Daan maakt je wegwijs als je nog geen ervaring hebt, maar ook als je al tracks maakt of uitbrengt. De workshop is voor alle niveaus.

Informatie

Dus heb je geen idee waar je moet beginnen? Of heb je al enige ervaring en zoek je juist advies van een professional uit het vak over hoe je je producties kunt verbeteren? In beide gevallen zit je goed bij Muziek- en Dansschool Heiloo. De cursus start donderdag 28 maart van 19.00 tot 20.30 uur (de eerste les duurt twee uur).

Kijk op de website voor aanmelden en alle informatie: www.muziekendansschoolheiloo.nl.