Goed nieuws voor De Hoge Weijdt

Nieuws
Een aannemer gaat goot en dak herstellen, zo is beloofd.
Een aannemer gaat goot en dak herstellen, zo is beloofd. (Foto: Ed Bausch)

HEILOO - Een tijdje geleden berichtte de krant over het probleem van twee langdurig leegstaande woningen in De Hoge Weidt. Dat verhaal heeft inmiddels een vervolg gekregen.

Door Ed Bausch

Nummer vijf werd maar niet verkocht, waarschijnlijk door de slechte staat van nummer zeven. De eigenaar daarvan (die daar al heel lang niet woont) reageerde maar nooit op verzoeken tot aandacht voor onderhoud. Met als gevolg een lekkende en doorzakkende goot, met schade voor de omliggende nummers. Tevens een tuin die net zo goed de jungle kon zijn, met grote schaduwwerking voor de buren. “Alle publiciteit heeft tot een verheugende ontwikkeling geleid”, zegt buurtbewoonster Jacobine nu. “Iemand uit de straat heeft de eigenaar opgezocht, in Almere. En die heeft gezegd dat hij en zijn vrouw na pensionering terugkeren naar Heiloo. Daarbij beloofde hij een tuinman de tuin te laten opruimen, terwijl een aannemer de goot en het dak gaat herstellen.”

Een en ander was voor iemand die graag nummer vijf wilde kopen genoeg aanleiding om de koop door te zetten. De leegstand van de twee huizen was de bewoners van de straat niet alleen een doorn in het oog, maar ze vonden het ook zonde in tijden van woningnood.