Herstelverhaal GGZ-ervaringsdeskundige

Zorg
'Je kunt jezelf terugvinden en groeien.'
'Je kunt jezelf terugvinden en groeien.' (Foto: aangeleverd)

HEILOO - GGZ-ervaringsdeskundige Rab deelt komende dinsdagavond zijn verhaal bij De Verhalenkamer in Heiloo, zo bericht GGZ Noord-Holland-Noord. Rab vertelt hoe hij zijn gevecht tegen depressie, suïcidale gedachten en zelfverlies overwon.

Het verhaal van Rab kort samengevat: “Dit is een verhaal van vallen en weer opstaan, een tocht van donkere dieptepunten naar momenten van hoop en kracht. Mijn ervaringen zijn niet alleen de mijne, maar resoneren ook met velen. Luister naar mijn verhaal en zie hoe je, ondanks grote uitdagingen, jezelf kunt terugvinden en groeien.”

Belangstellenden zijn van harte welkom bij het herstelverhaal van Rab, dinsdag 2 april van 19.30 tot 21.00 uur in de Verhalenkamer, De Olvendijk 2a in Heiloo. Aanmelden kan via www.ggz-nhn.nl/aanmeldenherstelverhaal.

Herstelverhalen

Wanneer je worstelt met gevoelens als onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel je even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe kom je op voor jezelf, je dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kan jij uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in jouw eigen weg van herstel? Door ervaringen te delen, creëren we een kettingreactie: “Wat jij kan, kan ik ook!” We merken door de openheid in deze verhalen en de mooie reacties hierop, dat er hoop en vertrouwen wordt doorgegeven, dat herstel wel degelijk mogelijk is, zo laat GGZ NHN weten.

Herstelacademie

De Herstelacademies van GGZ NHN zijn plekken voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ervaringskennis, persoonlijke ontwikkeling en herstel staan er centraal. Je kunt er verhalen van anderen horen, over hoe zij met hun uitdagingen zijn omgegaan. En actief werken aan je eigen plannen en doelen.

Info Herstelacademies GGZ NHN: www.ggz-nhn.nl/herstelacademie.