Dieren op Hoekse kinderboerderij vermoord

112-nieuws
Hoekse kinderboerderij
Hoekse kinderboerderij (Foto: MediaTV/Jay Koek)

Een jongetje heeft afgelopen maandag rond 16.00 uur dieren vermoord op de kinderboerderij van Hoek van Holland. 

Volgens de eigenaar van de kinderboerderij kwam het jongetje binnen en heeft hij 7 à 9 konijnen en 2 cavia’s vermoord. De jongen zou de konijnen gewurgd hebben. 

De eigenaar zegt dat de jongen geen enkele emotie toonde. Een konijn is donderdag (gisteren) ingeslapen door de dierenarts, zegt de eigenaar. De jongen werd kort daarna direct betrapt. De politie werd gebeld. De jongen kan niet strafrechtelijk vervolgd worden aangezien hij onder de 12 jaar oud is. 

Een woordvoerder van de politie zegt dat het om iemand van basisschoolleeftijd gaat, maar wil geen specifieke leeftijd noemen. Buurtbewoners zeggen dat het een jongetje van 9 jaar oud was. De ouders van het jongetje zijn direct gekomen. 

De jongen was bekend bij de kinderboerderij, hij kwam daar eerder met zijn ouders. De politie zegt dat het jongetje het zorgtraject ingaat, maar wil er verder niets over zeggen. De eigenaar van de kinderboerderij zegt ook dat het jongetje duidelijk hulp nodig heeft. Er leven nog een aantal konijnen. Het jongetje vertelde na zijn daad dat hij die niet te pakken kreeg en dat de konijnen daarom nog leefden.