Metro rijdt dit jaar nog niet door tot aan het strand

Algemeen
Dit zullen we dit jaar alleen nog met testritten zien. Het wordt volgend jaar eer er doorgereden wordt naar het strand.
Dit zullen we dit jaar alleen nog met testritten zien. Het wordt volgend jaar eer er doorgereden wordt naar het strand. (Foto: Tom van Ooijen)

Het is zo langzamerhand een slapstick aan het worden, maar opnieuw is de ingebruikname van het deel naar het strand van de Metro opgeschoven.

Door Tom van Ooijen

Hoopvol werd eerder dit jaar nog gedacht dat de rit naar het strand met Hemelvaartsdag zou kunnen, maar die hoop bleek ijdel en telkens weer bleek vervolgens dat andere verwachte data in oktober en november ook niet gehaald werden.. Dat bleek onlangs uit een brief van wethouder Karremans: “Ik heb kort na het zomerreces moeten constateren dat er onvoldoende vorderingen waren gemaakt”, meldt de wethouder. “Op dit moment wordt alles op alles gezet om zo snel mogelijk te starten met de dienstregeling. Tot die tijd blijf ik het project met verhoogde intensiteit aansturen.”

Pas richting de kerstdagen kan Karremans bekendmaken, wanneer reizigers met de metro naar het strand van Hoek van Holland kunnen. Verder laat de wethouder weten dat hij het voor de strandbezoekers en ondernemers vervelend vindt dat de Metro aan Zee nog niet rijdt. Die opmerking leverde hem op facebook opmerkingen op dat Karremans het kennelijk niet erg vindt dat Hoekse passagiers nog steeds 400 meter verder heen en terug moeten lopen. Op facebook merk je ook onbegrip dat het station Hoek van Holland haven niet gewoon gebruikt wordt. Maar dat is nu eenmaal onderdeel van het project naar het strand. Overigens moeten daar ook nog werkzaamheden plaatsvinden.

Lift

Naar verwachting wordt begin december de lift aan de westzijde van station Hoek van Holland Haven aangebracht. Eind november worden hier voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Deze lift biedt een extra toegang voor minder goed ter been zijnde reizigers om op het perron te komen. De hellingbaan aan de oostzijde faciliteert nu al de toegang voor alle doelgroepen. De lift vormt een aanvulling daarop.

Fietskluizen

Aan de zuidzijde van de Rietdijkstraat zijn 12 fietskluizen geplaatst. Deze komen bij de RET in beheer en zullen door Biesieklette verhuurd gaan worden. Het is op dit moment nog niet mogelijk om een fietskluis te huren. Eerst dienen de juiste sloten in de fietskluizen aangebracht te worden.