Wintermarkt geslaagd en warm ontvangen

Algemeen
Janine Jonas, burgemeester voor één dag en wethouder Enes Yigit.
Janine Jonas, burgemeester voor één dag en wethouder Enes Yigit. (Foto: Tom van Ooijen)

Woningbouwvereniging Hoek van Holland hield vorig jaar een verkiezing van wie er ‘Burgemeester voor één dag’ mocht worden. Janine Jonas werd door de stemmers, bewoners van Hoek van Holland verkozen.

Door Tom van Ooijen

Aan de verkiezing was een bedrag verbonden en dat wilde Janine inzetten voor een project tegen armoedebestrijding. Samen met Woningbouwvereniging Hoek van Holland en Welzijn op de Hoek werd dat de Wintermarkt die afgelopen vrijdag in Huis van de Wijk de Hoekstee werd gehouden.

Het grootste gedeelte van de Hoekstee werd voor de Wintermarkt benut. In de grote zaal was een springkussen voor de kinderen, waren er diverse informatietafels. Ook was er, in zowel de grote zaal als in de hal van de Hoekstee een rommelmarkt waar men kon proberen de meegebrachte spullen te verkopen.

In de foyer waren diverse informatie stands van onder meer de woningbouwvereniging en Welzijn op de Hoek en energiecoaches van gemeente Rotterdam. Ook het RepairCafé was aanwezig en wie dat wilde kon een kapot apparaat voor reparatie aanbieden.

De belangstelling voor de Wintermarkt was groot, als snel liep de Hoekstee vol met belangstellenden.

Om 15.00 uur opende wethouder Enes Yigit met onder meer armoedebestrijding in zijn portefeuille, de Wintermarkt. Yigit, staande op het springkussen, benadrukte dat dit soort activiteiten als de Wintermarkt belangrijk zijn, net zoals de zorg van Welzijn en de hulp van vrijwilligers. 

Yigit gaf aan dat er ook in Hoek van Holland armoede heerst, dat er nu begonnen is met er voor te zorgen dat alle kinderen een ontbijt kunnen krijgen op school: “Er zijn veel te veel kinderen die zonder ontbijt de deur uit gaan omdat de ouders het eenvoudig niet kunnen betalen, ook in Hoek van Holland. Het is helaas hard nodig.”

Terwijl de bezoekers de rommelmarkt afstruinden om te kijken of er iets van hun gading bij was, kon de jeugd in de sporthal deelnemen aan proeflessen kick boksen. Ook konden er stand van verschillende verenigingen bezocht worden waaronder die van muziekvereniging Rotterdam aan Zee. Hier kon men kijken welk instrument men zou willen bespelen en dat uitproberen.

Kringloop winkel Hoek van Holland verzorgde een modeshow en liet zien dat je ook in tweedehands kleding prima voor de dag kunt komen.

Christen Gemeente De Schuilplaats verzorgde voor de aanwezigen een kleine maaltijd in de vorm van een bakje nasi, terwijl er voor de kinderen pannenkoekjes werden gebakken.

Daarnaast was er voor de eerste 200 bezoekers een goody bag met diverse folders en kortingsbonnen.

Kortom: een Wintermarkt die voor velen vast op de agenda mag komen te staan.