Team HBC Doelgericht kampioen

Nieuws
HBC Doelgericht op de hoogste trede van het ereschavot.
HBC Doelgericht op de hoogste trede van het ereschavot. (Foto: PR)

Afgelopen weekend was het dan zover, voor de boogschutters van HBC Doelgericht stonden de bondskampioenschappen recurve team op het programma.

Tijdens deze landelijke wedstrijd strijden de beste 8 teams in hun klasse tegen elkaar voor de titel bondskampioen.

Nadat het team tijdens de rayonkampioenschappen nog 3e was geworden, is het dit keer gelukt om de hoogste treden op het podium te halen.

Net zoals tijdens de rayonkampioenschappen, kwalificeerde het team van HBC Doelgericht zich erg sterk, namelijk weer de eerste plaats. Waar het de vorige keer misging in de halve finale, wist het team zich dit keer sterk te houden en met een 6-0 overwinning een plaats in de gouden finale te bemachtigen.

De eerste ronde in de finale werd nog erg spannend, want het team kreeg een gele kaart, hierdoor verloren zij kostbare seconden, maar toch wisten ze nog alle pijlen binnen de tijd te schieten. Het was geen goede score en deze set  werd dus ook verloren en de Hoekse schutters stonden met 0-2 achter. 

Gelukkig in de volgende sets geen gele kaart, en HBC Doelgericht kwam terug tot een 4-2 voorsprong. In de laatste set wist de tegenstander het tot een gelijk spel te maken 4-4. 

Shoot-off

Om het extra spannend te maken kwam er een shoot-off, alle 3 de schutters van het team schieten dan 1 pijl, diegene die het dichtst bij het midden zit wint de wedstrijd. Dit is altijd extra spannend, maar gelukkig wist het team zich rustig te houden en deze shoot-off te winnen, hiermee zijn zij bondskampioen recurve klasse C geworden. Een prestatie waar zij terecht erg trots op zijn en in lange tijd niet behaald hebben.

Wil jij nu ook weten wat het is om te boogschieten, kom dan naar de open dag op zaterdag 25 mei van 12:00 tot 17:00 uur.

Het winnend dat bondskampioen werd.