Kunstwerk Brinkplein onthuld

Nieuws
Van links naar rechts bij het kunstwerk: Leander Varekamp, Franky Sticks, Pem van Nieuwpoort en Marcel Korthorst.
Van links naar rechts bij het kunstwerk: Leander Varekamp, Franky Sticks, Pem van Nieuwpoort en Marcel Korthorst. (Foto: Tom van Ooijen)

Het was een wens van Pem van Nieuwpoort, tijdens een initiatief van Woningbouwvereniging Hoek van Holland in september 2022 benoemd tot burgmeester voor 1 dag: zij wilde Hoek van Holland een beetje meer kleur geven.

Pem kwam met verschillende ideeën: gekleurde potloden onder aan de trap naar de metro, de metromuur langs de Hoekse Baan beschilderen met zaken die met de Nieuwe Waterweg te maken hebbe, en een kunstwerk op het Brinkplein omdat dit nu zo saai is.

Het werd uiteindelijk het kunstwerk op het plein. Maar voor dat gerealiseerd kon worden, zijn we ondertussen bijna twee jaar verder. Ambtelijke molens draaien soms nu eenmaal traag.

De Rotterdamse kunstenaar Franky Sticks werd bereid gevonden het kunstwerk te realiseren. Franky Sticks is een in Rotterdam gevestigde Illustrator. Zijn stijl kenmerkt zich door vloeiend lijnenwerk in combinatie met een levendig kleurenpalet. Zijn werk kan vanuit verschillende invalshoeken en perspectieven worden bekeken. En zie je dan ook terug in het tijdelijke kunstwerk op het Brinkplein.

Verleden week woensdag werd in aanwezigheid van Marcel Korthorst, directeur-bestuurder van WVH en Leander Varekamp, Cultuurregisseur en dorpsraad voorzitter Jacco van Dam het kunstwerk officieel onthuld waarbij twee klassen van de jongste kinderen van de |Jozefschool aanwezig waren.

Iedereen sprak zijn waardering uit over de totstandkoming van het kunstwerk, dat overigens met milieuvriendelijke verf is gemaakt, en sprak tevens de wens uit dat er nog meer van dit soort initiatieven mogen volgen en Hoek van Holland inderdaad een beetje fleuriger wordt. Jacco van Dam gaf nog aan dat dit ook de bedoeling is met de herinrichting van het Brinkplein.