Scholenproject Muziek maken is leuk!

Nieuws
Tijdens het scholenproject kunnen leerlingen kennis maken met verschillende instrumenten.
Tijdens het scholenproject kunnen leerlingen kennis maken met verschillende instrumenten. (Foto: PR)

Dit enthousiasme brengen de leden van RAZ ook graag over op kinderen van de Hoekse basisscholen. 

Zij brengen de leerlingen op een leuke en enthousiaste manier graag in aanraking met diverse instrumenten en met het maken van muziek. Het accent bij het bezoek van de scholen lag dit keer op de blaasinstrumenten.

In maart waren zij te gast bij de Jozefschool tijdens de cultuurweken “Ik & Kunst”. De kleuters kregen een leuk beweegprogramma aangeboden op de muziek van de muzikanten. Groepen 3 t/m 6 hebben hun eerste noten leren blazen en mochten hun eerste noten ook meespelen met een geluidsfragment, waardoor ze direct muziek hebben gemaakt. Hoe gaaf te horen welke tonen er al geblazen werden op de saxofoon, maar hoe moeilijk het is een toon te blazen op de dwarsfluit.

De groepen 7 en 8 hebben een interactief spel gespeeld, waarbij groepjes kinderen om de beurt korte en lange noten mochten blazen. Elke letter van alfabet heeft een unieke morse- code (kort- lang). De rest van de klas mocht de letters raden en daarmee een woord vormen.

Het enthousiasme van de kinderen was aanstekelijk en de lessen vlogen voorbij. De kinderen hebben ook een uitnodiging ontvangen voor het voorjaarsconcert op 20 april in het Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’.

Mocht een kind interesse hebben in het leren spelen van een blaasinstrument? Dan is het mogelijk om een proefles aan te vragen via muziekles@rotterdamaanzee.nl Meer informatie is te vinden op de website van de vereniging Rotterdamaanzee.nl