HVC’10 lijkt af te gaan op de titel

Nieuws
Zorgen om Glenn Boon die hier, na een zware overtreding, geblesseerd het veld moet verlaten.
Zorgen om Glenn Boon die hier, na een zware overtreding, geblesseerd het veld moet verlaten. (Foto: Ron van Oosten)

HVC’10 heeft afgelopen zaterdagmiddag met een 3-1 zege op Kethel Spaland de negende competitieoverwinning op rij geboekt. De ploeg van trainer John de Ronde en zijn assistent Jeroen Verkade lijkt door te denderen richting de titel in de derde Klasse D. De voorsprong op nummer 2 Excelsior’20 is inmiddels gegroeid tot 8 punten.

Door Dirk Vermeulen

HVC’10 ging wat minder voortvarend van start dan in de vorige twee duels. In de beginfase was er zelfs sprake van een licht overwicht van de bezoekers.

Vanaf een minuut of tien begon HVC’10 beter draaien en de spelers gingen elkaar steeds makkelijker vinden. Daarbij had Kethel Spaland de pech dat de behendige spits Tim Oosterwaal zich al vroeg in de wedstrijd met een blessure moest laten vervangen.

Op de lat

De thuisploeg kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Luke Kernan en Rico Sterrenberg hadden het vizier echter net iets te hoog gericht en zagen hun schoten op de lat uiteen spatten. Jorno Reurink had het bijzonder naar zijn zin, zette een paar keer met wat schijnbewegingen zijn tegenstanders op het verkeerde been en strooide met fraaie passjes. Mitchel Bouwhuis stond twee keer op de goede plek maar wist (nog) niet te profiteren.

Vrije trappen van Glenn Boon en Thomas van der Bogt bleven zonder succes.

Slordige pass

Vaak valt dan de eerste treffer juist aan de andere kant en ook deze wedstrijd bleek daarop geen uitzondering. Een slordige pass schuin naar achteren van de verder weer sterk spelende Kay van den Bos belandde bij Yaden Swarts die dit buitenkansje niet aan zich voorbij liet gaan en de 0-1 achter keeper Kenny Lipman binnen schoot.

HVC’10 liet zich door deze tegenvaller niet uit het veld slaan en zocht meteen weer de aanval. Na een mooie combinatie tussen Reurink en Sterrenberg kreeg de net als Jorn Groothuizen hard werkende Michael van den Bos de mogelijkheid van de achterlijn voor te zetten naar Bouwhuis. De voorzet van de Hoekse aanvoerder was op maat en dit keer was de creatieve Hoekse middenvelder wel trefzeker: 1-1. Dat werd tevens de ruststand.

‘De thuisploeg bleef heer en meester’

Ook in het tweede bedrijf was de thuisploeg heer en meester. In de 10e minuut zette rechtsachter Bram Leerdam goed door en hij bereikte Jorno Reurink, die vervolgens Bouwhuis in de gelegenheid stelde zijn 12e doelpunt van dit seizoen aan te tekenen: 2-1.

De 3-1 liet niet lang op zich wachten. Het was opnieuw Reurink die aan de basis stond. Rico Sterrenberg, goed op dreef, mocht nu afronden: 3-1. Inmiddels was Badr Ben Mohammed in de ploeg gekomen voor Luke Kernan.

HVC’10 nam hierna duidelijk wat gas terug en de ploeg uit Schiedam leek ook niet meer over de kracht te beschikken om nog wat terug te doen.

Blessure Glenn Boon

Een flinke tegenvaller was wel dat Glenn Boon, na een onnodig zware overtreding van Xavi Vriesde, met een op het oog flinke blessure naar de kant moest. Boy de Soomer kwam voor Boon binnen de lijnen. Wat later kwam Mees van Dijk voor Rico Sterrenberg in het veld.

Vlak voor tijd was er nog een klein opstootje, toen één van de Schiedamse spelers doorliep op Bram Leerdam. De goed leidende scheidsrechter Jack van Egmond zag echter dat er aan beide kanten enkele spelers verstandig genoeg waren om de zaak onderling snel te sussen en floot niet veel later voor het einde.

‘Weg naar de titel met de week gunstiger’

De uitgangspositie van HVC’10 richting de titel is, mede door de resultaten van de concurrentie, met de week gunstiger geworden. John de Ronde, uiteraard tevreden met het resultaat, waarschuwde er wel terecht voor dat er nog zeven wedstrijden te gaan zijn en er dus nog van alles kan gebeuren. “Jammer,” zo beaamden ook Jeroen Verkade en Michael van den Bos, “dat we het ons soms door slordigheden onnodig moeilijk maken. Daar moet nog aan gewerkt worden.”

Maar het feestje na afloop was terecht, al was er wel zorg omtrent de aard van de blessure van Glenn Boon.

A.s. Paasweekend is HVC’10 vrij. Zaterdag 6 april gaat de ploeg op bezoek bij VV Meeuwenplaat, Keizersmantelweg 300 te Hoogvliet. Aanvang 14.30 uur.