Politie rolt drugslijn op

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

De politie heeft zowel in november  2023 als in januari 2024 vijf verdachten aangehouden als verdachten van betrokkenheid bij de handel in drugs. Dat heeft de politie van de week laten weten.

De recherche ontving verleden jaar aanwijzingen dat er sprake zou zijn van drugshandel in zowel Hoek van Holland als ’s-Gravenzande. Er werd een uitgebreid onderzoek gestart dat uiteindelijk leidde tot de aanhouding van een 38-jarige vrouw uit Hoek van Holland, een 34-jarige man uit ’s-Gravenzande en drie inwoners van Rotterdam van 17, 22 en 19 jaar oud.

Daarnaast zijn een 16-jarige jongen en 32-jarige vrouw gehoord voor hun betrokkenheid bij het verkopen van de drugs.

Volgens de politie is er met de aanhouding van de verdachten ‘een drugslijn, die uit een groot aantal transacties per dag en meerdere koeriers bestond, aangepakt.’

Aan de hand van de gegevens in de telefoons van de verdachten konden klanten worden achterhaald. Middels een SMS-bom heeft de politie deze mensen een waarschuwing gestuurd dat drugs slecht voor de gezondheid zijn en hen te wijzen op de extreme maatschappelijke gevolgen van drugs op onze leefbaarheid, veiligheid en het milieu.