Echtpaar Tolenaar viert briljanten bruiloft

Nieuws
Echtpaar Tolenaar werd door Ineke Vos gefeliciteerd met hun 65 jarig huwelijk.
Echtpaar Tolenaar werd door Ineke Vos gefeliciteerd met hun 65 jarig huwelijk. (Foto: Tom van Ooijen)

Maandag 1 april was het precies 65 jaar geleden dat de heer en mevrouw Tolenaar-Sträter elkaar in Rotterdam het ja-woord gaven. 

Door Tom van Ooijen

Het stel leerde elkaar 66 jaar geleden kennen in een soort soos in Rotterdam, genaamd de Roef. Na een jaar verloving klonk dan in 1959 het ja-woord. 

De eerste woning op Zuid was er eentje waar het stikte van de ratten en de WC met de buren gedeeld werd. 

In 1972 kwam het stel naar de Hoek, waar één van de Zichtflats werd betrokken, een flat waar het echtpaar nog steeds prima woont. Beiden hebben zich veel ingezet voor verenigingen, onder meer voor KC Hoekse, dat al even niet meer bestaat. Het stel kreeg drie dochters, die op hun beurt inmiddels voor zeven kleinkinderen en één achterkleinkind hebben gezorgd. 

Het briljanten paar vierde het jubileum net als destijds het 60-jarige huwelijk in meerdere delen: verdeeld over beide paasdagen 31 maart en 1 april voor de kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Daarbij ging de familie onder meer uit eten, maar er was ook nog een leuke activiteit: een rondrit door het Westland met 2CV’s, beter bekend als de eendjes van Citroën. Op 20 april wordt er nog een feestje gehouden voor vrienden, buurtjes en andere genodigden in de tuin van één van de kinderen.

Ineke Vos kwam het diamanten bruidspaar namens de dorpsraad feliciteren en bracht een schitterende bos bloemen mee.