Wat is er te doen met Koningsdag in Hoek van Holland

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Koningsdag Hoek van Holland.)

Dorpsraad: ‘Blij met nieuwe Koningsdagcomité’

De dorpsraad Hoek van Holland is erg blij met het nieuwe Koningsdagcomité. Ik wil toch als 1e Stichting Waardevol bedanken voor hun bijdrage aan Koningsdag in de afgelopen jaren.

“Wijknetwerker Hoek van Holland, Menno Rosier, heeft een groep bijeen gebracht om Koningsdag 2024 te organiseren. Een maand geleden kwam het nieuwe comité voor het eerst bij elkaar en ze hebben gewoon een geweldig programma samengesteld in korte tijd. Het comité bestaat uit Denis Dukers (St. Hart voor de Hoek) Miranda de Mooij (Speeltuin) Jasper Ammerlaan (Saam), Mike Hoogenstrijd (broodje Unicum), Yousri Opmeer (Spartan Fit) en Diana van Toor (Dorpskerk).

Ik vind het mooi om te zien dat er wat te doen is voor jong en oud. Persoonlijk vind ik het erg mooi dat de Aubade weer terugkeert in ons dorp. Nogmaals mijn dank namens de dorpsraad voor dit mooie programma voor Koningsdag.

Ik hoop een ieder te zien.”

Jacco van Dam

Voorzitter dorpsraad

Koningsdag 2024 groot feest

Koningsdag komt dichterbij en het feestelijke programma is zo goed als klaar. De puntjes op de i en het feest kan beginnen. We geven alvast een inkijk in het programma.

De verklede kinderoptocht

De verklede kinderoptocht start in de Speeltuin. Om 9 uur zijn alle kinderen van harte welkom. Kom op tijd want de optocht vertrekt om 9.40u. Je krijgt een feestelijke schmink en gaat op de foto. Deze foto kun je een paar dagen later afhalen bij de Speeltuin. Wanneer? Dat hoor je ter plekke. Je kunt naar binnen via de Willem van Houtenstraat (kant van de kinderboerderij). Kom lopend of laat je even brengen, want er is geen plek voor fietsen. Maak je allermooiste feestkostuum. Er is een jury in de Speeltuin, dus wie weet. De speeltuin is tot 14.00 uur geopend met diverse activiteiten.

Koffietafel

In de Dorpskerk is er een feestelijke koffietafel. Inmiddels zijn er al inschrijvingen. Het feest is gratis en voor iedereen, jongeren en ouderen, voor kerkelijk en niet- kerkelijk. In de Dorpskerk komt het samen. De optocht gaat richting de Dorpskerk en zelfs er doorheen. Er is plaats voor 80 tot 100 gasten. Stoelen staan klaar zodat u rustig kunt genieten van de kleurrijke uitdossing van de kinderen. Daarna van de feestelijke koffietafel en landelijke koningsdag, te zien op een groot scherm. Inschrijven is nog steeds mogelijk tot 23 april . Dat kan via een mail cvk@pghvh.nl met uw naam en het aantal personen. Mocht u vervoer nodig hebben, meldt dat dan ook.

Aubade

Voor de kerk is de aubade. De aubade begint met het Wilhelmus, vervolgens is er welkomst-toespraak van Jacco van Dam en de Kinder-Burgemeester. De leden die die een lintje hebben ontvangen worden nog eens extra genoemd. Koningsdag Hoek van Holland wordt hiermee geopend. Bovendien wordt het kind dat de meest mooie, grappige outfit draagt ook gehuldigd. Feestelijke muziek mag ook zeker niet ontbreken en daarvoor staat de Eventband van RAZ.

Kleedjesmarkt

Een kleedjesmarkt ontbreekt natuurlijk niet. Dat hoort toch echt bij koningsdag. Ook hiervoor is aanmelden nog steeds mogelijk. Stuur een mail naar info@stichtinghartvoordehoek.nl .Dan kom je in aanmerking voor een mooi plekje in de Rietdijkstraat. De optocht gaat naar het Brinkplein, dus er komen veel mensen voorbij. Zorg dat je opvalt. De kleedjesmarkt begint om 11 uur, maar je mag het gerust al eerder organiseren. Het is handig dat iemand voor jouw kleedje zorgt en misschien al iets verkoopt en mee helpt opruimen.

Feest op het plein

Eenmaal aangekomen op het Brinkplein kun je niet meer om het feest heen. Er is van alles te beleven aan optredens, spel en lekker eten en drinken. Poffertjes, heerlijke broodjes. De snoepkoets van Jiska van Minnen kun je ook vinden op het plein. De horeca maakt zich klaar om er een geweldig feest van te maken.

 HBC Doelgericht is aanwezig zodat de kinderen kunnen kennismaken met pijl en boogspel en met het boogschieten. RC Workout verzorgt een box workout voor kids.

Wellicht zijn er nog verenigingen die toch nog demonstraties willen komen verzorgen, zij zullen tijdens de muziek optredens geplaatst worden. Meldt dat ook gerust bij info@stichtinghartvoordehoek.nl. Vrijwilligers zijn ook van harte welkom.

Prijsuitreiking

Rond de klok van 15 uur op het Brinkplein wordt de winnaar van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Ook Mink Versteeg die de kleurplaat ontworpen heeft wordt op het podium gefeliciteerd en mag zijn prijs in ontvangst nemen. De jury kijkt ook alweer uit naar alle mooie resultaten.

Programma

09.00u Verzamelen kinderen in de Speeltuin (Willem van Houtenstraat)

09.30u Welkom in de Dorpskerk voor de feestelijke koffietafel.

09.40u Vertrek kinderen vanuit de speeltuin richting de Dorpskerk, via Kleine Schoolstraat.

10.00u Aubade (Bij Dorpskerk)

10.45u De ouderen kunnen in de kerk blijven om de landelijke Koningsdag op schermen te volgen, de kinderen gaan in optocht richting Brinkplein.

11.00u Start kleedjesmarkt, springkussens, en foodplaza op Brinkplein.

11.30u Demonstratie Balletschool Christine Domingos.

12.00-12.30u Live optreden van Luca Diez, deelnemer tv programma K2 zoekt K3.

12.30-13.00u Live optreden van Soufiane, deelnemer tv programma The Voice Kids.

13.00-13.30u Demonstratie Balletschool Christine Domingos met Kangoo Jumps.

13.30-14.30u Live optreden van pop coverband The Dorst

14.30-15.00u Boks demonstratie door en voor kids door RC Workout

15.00-15.10u Bekendmaking winnaar kleurplaat wedstrijd.

15.10-16.15u Vervolg live optreden pop coverband The Dorst.