De lente komt er aan!

Nieuws
De lammetjes liepen heerlijk op de dijk.
De lammetjes liepen heerlijk op de dijk. (Foto: Fenneke Hooglander)

Je zou hem de laatste dagen niet zeggen, maar de lente komt er echt aan. We hebben afgelopen weekend gelukkig een paar heerlijke dagen gehad, zeker als je uit de wind zat. 

Het zijn duidelijk de voorbodes van de naderende lente. Maar wisselvallig kan het blijven. Het spreekwoord luidt niet voor niets ‘Aprilletje zoet geeft nog al eens een witte hoed.

Maar op de kinderboerderij heeft de lente zich duidelijk aangekondigd. Vijf schapen hebben gelammerd en deze zuiglammeren lopen bij een beetje weer inmiddels op de schapendijk. Als we het goed begrepen hebben is de Kinderboerderij zo’n tien lammetjes rijker en dat brengt toch altijd wel weer wat vreugde bij zowel de medewerkers als de bezoekers.Voor de kinderboerderij een drukke tijd, want je moet toch maar dag en nacht klaar staan om de schapen bij de bevalling te helpen. Vandaar dat Izak besloten heeft nog maar vijf schapen drachtig te laten worden. Het is tenslotte zwaar en ingrijpend werk. Maar voorlopig is het genieten van deze jonge lentebodes.