Uitnodiging bewonersbijeenkomst aanpak stofoverlast Hoek van Holland op 12 september

Partnerbijdrage

Wethouder Zeegers van Rotterdam en DCMR organiseren in samenwerking met kolen- en ertsoverslag bedrijven EMO en EECV op dinsdagavond 12 september een bewonersbijeenkomst om de aanpak van stofoverlast te bespreken. Ook wordt het ontwerp van de revisievergunning van EMO toegelicht. De bewonersbijeenkomst vindt plaats in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’ en start om 19:45 uur.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door uiterlijk 7 september een mail te sturen met de namen van de deelnemers aan: bijeenkomstmilieuSO@rotterdam.nl .

Datum

Dinsdag 12 september

Tijd : Inloop start om 19:30 uur en 19:45 uur start het programma.

Locatie : Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’, Mercatorweg 50, Hoek van Holland

Programma

Tijdens de bijeenkomst licht EMO haar vergunningaanvraag toe en presenteert DCMR het ontwerp van de revisievergunning en de daaraan verbonden voorschriften en verdere procedure. De bijeenkomst vindt plaats voor de periode begint waarin belanghebbenden schriftelijk zienswijzen kunnen inbrengen. Met een zienswijze kan men aangeven en toelichten met welke zaken van de vergunning men het niet eens is.

Na afloop van de zienswijze-periode worden de zienswijzen in de vergunning verwerkt of wordt aangegeven waarom dit niet is gebeurd. Daarna treedt de revisievergunning in werking, tenzij het bedrijf dat met juridische procedures tegenhoudt. De revisievergunning komt in de plaats van verschillende oude vergunningen van EMO, met nieuwe voorschriften die beter handhaafbaar zijn dan in het verleden. Het bedrijf EECV heeft al enige tijd een volledig aangepaste vergunning, maar is ook bij de bewonersavond aanwezig.

Na de toelichting en presentatie is er ruimte om vragen te stellen.

Bent u geïnteresseerd in de aanpak van stofoverlast in Hoek van Holland? Meldt u dan aan voor de bewonersbijeenkomst via het bovengenoemde mailadres.