Vernieuwd Potma Edelmetaal bestaat 40 jaar: ‘We kunnen er weer jaren tegenaan’

Partnerbijdrage
Potma Edelmetaal in de Papestraat onderging het afgelopen halfjaar een ware metamorfose.
Potma Edelmetaal in de Papestraat onderging het afgelopen halfjaar een ware metamorfose. (Foto: Fred Louter)

Vorige week (30 november) werd René Potma alweer 65 jaar oud. Wie had gedacht dat hij het vanwege zijn leeftijd rustiger aan zou gaan doen, vergist zich. Integendeel: zijn al 40 jaar oude juwelierszaak in de Papestraat in het hart van Den Haag onderging het afgelopen halfjaar een ware metamorfose, waardoor de winkel weer helemaal up-to-date is én dus klaar voor de toekomst.

Tijdens een rondleiding kan René zijn trots amper verhullen. En terecht, want de winkel is echt een prachtig visitekaartje geworden. Stijlvolle vitrines, schitterende verlichting, een warmtepomp zodat er duurzaam energie wordt opgewekt: overal lijkt over nagedacht. “Dat ik op deze leeftijd nog zo’n grondige verbouwing heb uit laten voeren, geeft wel aan hoezeer ik het nog naar mijn zin heb”, lacht René. “Ik voel mij fysiek en mentaal nog prima. Daarnaast heb ik de steun van een geweldig team om mij heen. Daarom levert dit werk mij energie op in plaats van dat het energie kost. We kunnen er gekscherend gezegd weer 40 jaar tegenaan, ha ha.”

Hoge goudprijs!

Laten we dat laatste vooral hopen. Maar waarvoor kunnen mensen ook alweer allemaal terecht bij Potma Edelmetaal? “Wij zijn al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in de inkoop van goud, zilver, horloges en sieraden”, zegt een enthousiaste René in zijn winkel, gesitueerd op een steenworp afstand van het Binnenhof en Paleis Noordeinde. “Dat betekent uiteraard dat we veel ervaring en kennis van zaken hebben en mensen uitstekend kunnen begeleiden wanneer ze willen verkopen óf kopen.”

‘De goudprijs heeft een ongekend hoog niveau bereikt’

“Hele of kapotte sieraden, goud, zilver en platina, horloges van gerenommeerde merken, tandengoud, gouden en zilveren baren, gouden en zilveren munten, diamant en briljant, oud goud en nieuw goud, bestek en serviezen: alles is welkom. Na een zorgvuldige taxatie wordt de prijs bepaald en gaat het product in de verkoop. Mensen kunnen hun goud, zilver en/of ander edelmetaal bij ons inwisselen voor contant geld, maar we kunnen het bedrag ook naar de rekening overmaken. Trends? Het zal geen verbazing wekken dat de verkoop van goud nu toeneemt. De goudprijs heeft immers een ongekend hoog niveau bereikt. Dus interessant om te verkopen. Maar goud is ook een stabiele en waardevaste investering, dus er is momenteel ook veel vraag naar. Hoe lang dit doorgaat? Dat weten ook wij niet, dat hangt van diverse factoren af.”

Wereldwijd

Verkopen doet Potma inmiddels wereldwijd. Bijvoorbeeld via zijn webshop, die mensen kunnen vinden op de website. “Onze klanten bevinden zich in heel Europa”, zegt René, “maar ook in het Midden-Oosten, Azië, USA, Cariben. Wat ons onderscheidt is dat we de foto’s van onze horloges en sieraden zelf maken, zodat de klant met de juiste informatie exact weet wat hij koopt. Al onze horloges en sieraden worden per koerier verstuurd over de hele wereld. Zo zijn sieraden en horloges verzekerd van een veilige overtocht. Kortom, een aankoop is van alle gemakken en veiligheidsvoorschriften voorzien.”

Potma Edelmetaal

Papestraat 28, Den Haag
www.potma-edelmetaal.nl
070 36 36 666
Di. t/m za. 11:00 - 17:00 uur.