HVC’10 in de tweede helft onderuit bij CWO

,,In de eerste helft had HVC het betere van het spel, in de tweede helft was CWO een stuk sterker.’’ Dat was afgelopen zaterdag na de wedstrijd, heel kort samengevat, de conclusie van zowel CWO-trainer Jeff Stans als de Hoekse assistent-trainer Henk Boon.

Door: Dirk Vermeulen

Er zat inderdaad een wereld van verschil tussen het optreden in de eerste en de tweede helft van de Hoekse formatie. Dat gold trouwens ook voor het Vlaardingse team, maar dan wel in omgekeerde zin. Het gaat wat te ver om het wel of niet meespelen van Kirill Slutskyy als enige oorzaak van de terugval in het tweede bedrijf aan te wijzen. Maar dat het een slok op een borrel scheelt, was wel duidelijk.

Pas op het laatste moment werd beslist dat de balvaste Hoekse spits, terugkomend van een blessure die hem weken aan de kant hield, zijn eerste 20 à 25 minuten speeltijd zou gaan krijgen. Dat zouden er uiteindelijk zelfs 45 worden. Gelukkig kon Slutskyy ogenschijnlijk zonder nieuwe fysieke problemen van het veld stappen, maar hij zat er wel flink doorheen, zo liet hij na afloop desgevraagd weten. Het is niet alleen het gevaar dat Slutskyy zelf weet te stichten. Het feit dat met zijn meespelen er af en toe weer ‘ouderwets’ leuke combinaties - met onder anderen Mitchell Bouwhuis en Jorno Reurink - over de grasmat rolden, viel zeker op.

In de tweede helft zakte het spel van de blauw-zwarten helaas steeds verder weg. De zege ging dan ook, hoewel de score over de hele wedstrijd gezien misschien wat aan de hoge kant uitviel, terecht naar de Vlaardingers. Vooral in het begin van de eerste helft was HVC dus duidelijk sterker. Vier corners op een rij leverden echter geen doelpunt op.

Daarna waren er toch enkele hachelijke momenten voor het Hoekse doel, maar Kay van den Bos assisteerde twee keer knap de Hoekse doelman Khalid el Menkouzi. Vervolgens was het weer de beurt aan HVC. Reurink knalde echter, na een leuke combinatie met Badr Ben Mohammed en Bouwhuis, tegen een Vlaardingse verdediger.

Na een goed half uur kwam het spel, als gevolg van een blessure van de overigens goed leidende scheidsrechter Ed Hollemans, even stil te liggen. Na een korte behandeling door één van de verzorgers werd besloten het spel voort te zetten.

Belangrijkste wapenfeiten voor de thee waren nog een mooie vrije trap van Bouwhuis, die knap door doelman Leroy Goedhoop werd gekeerd, en een werkelijk perfecte sliding van Len van Ooijen die daarmee een gevaarlijk ogende Vlaardingse uitval onschadelijk maakte. Na rust was er dus, met bij HVC’10 Levi Dieduksman in de plaats van Slutskyy, een totaal ander wedstrijdbeeld.

Binnen 10 minuten had CWO al tot twee keer toe de de lat boven El Menkouzi getest, maar HVC’10 kwam nog met de schrik vrij. In de 57e minuut was het wel raak, toen spits Justin van Mullem uit een voorzet van de net ingevallen Tom Kuil met een geplaatste kopbal El Menkouzi klopte.

Na zo’n 20 minuten spelen in de tweede helft kwam toch het moment dat arbiter Hollemans niet verder kon. Beide ploegen zaten bepaald niet te wachten op het (opnieuw) op een later tijdstip uitspelen van een wedstrijd. Mede omdat de wedstrijd een heel sportief verloop had gekend, waren beide teams het al snel eens dat assistent-scheidsrechter Ricardo Veldhoen (CWO) de partij verder zou leiden. Veldhoen, normaal in de 2e klasse zondag fluitend, deed dat overigens prima. De enige gele kaart in de gehele wedstrijd was vlak voor tijd voor Ben Mohammed.

CWO liep vervolgens uit naar 3-0. Eerst was het Kuil die een corner, die door vriend en vijand werd gemist, in één keer in het doel zag draaien. Tenslotte was het Elroy Wijngaarde die El Menkouzi met een schot in de korte hoek klopte. Al met al staat HVC er, met slechts 2 punten uit zes wedstrijden, niet best voor. Het donderde dan ook flink in de Hoekse kleedkamer. Nadat de storm was geluwd, kon er toch ook wel even teruggeblikt worden op het optreden in de eerste helft dat er, zoals gezegd, zeker niet verkeerd uit zag. Lichtpuntje is ook dat er een gerede kans is dat, naast Slutskyy, ook Glenn Boon weer snel z’n opwachting kan maken. Piet Boon en Henk Boon kunnen dan weer wat aanpassingen doen in de opstelling en wellicht kan in de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag aan De Rondgang tegen VFC uit Vlaardingen voor het eerst de volle buit worden gepakt. HVC’10 heeft de steun van haar supporters daarbij hard nodig. Aanvang is zoals gebruikelijk om 14.30 uur.