Turnsters HSV1946 naar NK 1e divisie

Sport
Fatima en Lynne plaatsten zich voor het NK in de 1e divisie.
Fatima en Lynne plaatsten zich voor het NK in de 1e divisie. (Foto: PR)

Op zaterdag 23 maart mochten Fatima el Ajroudi en Lynne Bijl zich voor het eerst in de geschiedenis van HSV1946 proberen te plaatsen voor het NK turnen in de 1e divisie. 

In Purmerend kwamen de beste turnsters van Nederland samen tijdens de halve finale. De beste twintig konden hier een ticket verdienen voor deze eindstrijd. Dat beide Hoekse dames dit waargemaakt hebben is niet alleen voor deze dames, maar ook voor de club een unicum.

Fatima el Ajroudi had in de eerste kwalificatie wat punten laten liggen, waardoor zij aan de bak moest tijdens de halve finale om een plekje bij de beste twintig te veroveren. Na een goede start op vloer en een prachtige Tsukahara op sprong stond zij er goed voor. Helaas ging brug niet helemaal naar behoren, waardoor er op het spannende toestel balk echt gepresteerd moest worden om nog kans te maken. Na een mooie oefening met alle behaalde moeilijkheid, wist deze pas twaalf jarige turnster zich niet alleen te verzekeren van de meerkampfinale, maar mag zij nogmaals in actie komen tijdens de toestelfinale op balk.

Lynne Bijl had drie goede kwalificatierondes geturnd, maar kampte met een lastige voorbereiding richting deze halve finale. Mentaal toonde zij zich echter ijzersterk in Purmerend. Na een prima start op vloer wist zij er op haar favoriete toestel sprong een fantastische overslag salto uit te knallen, waar zelfs de juryleden van onder de indruk waren. Bijl kwam hier om zaken te doen en dat is gelukt, zij plaatst zich ruimschoots als eerste voor de sprongfinale. Ook bij haar was brug vandaag een struikelblok, maar na een gedegen oefening op balk wist ook zij de meerkampfinale te behalen.

Voor een club als HSV1946, zonder eigen faciliteiten in een dorp als Hoek van Holland, een prestatie van formaat. Deelname in de 1e divisie is niet mogelijk zonder tomeloze inzet van turnster, trainers, fysiotherapeuten, school en ouders. Wij danken de ISW Gasthuislaan en AdFysio dan ook hartelijk voor hun inzet voor onze sporters.

Het NK Turnen wordt op 20/21 april gehouden in de sportcampus in Den Haag. Op zaterdag 20 april komen beide dames in actie tijdens de meerkampfinale jeugd 1e divisie vanaf 11.30 uur. Op zondag 21 april staan de toestelfinales op het programma vanaf 13.00 uur. Bijl turnt hier de sprongfinale, terwijl el Ajroudi in actie komt tijdens de balkfinale.

Het E-team pakte goud in de districtswedstrijd.



E-team HSV1946 pakt goud

Op zaterdag 23 maart turnde het team in supplement E met Julia Kaijen en Diede Groeneveld van HSV1946, samen met drie turnsters van Devona Wateringen. Zij legden na een mooie wedstrijd beslag op het goud. in de districtswedstrijd.
Kaijen turnde erg sterk op sprong met het derde cijfer van de wedstrijd. Op vloer wist zij een mooie 11,8 te behalen na nette series en mooi uitgevoerde sprongen. Groeneveld was mentaal sterk door na een lastige voorbereiding toch twee sprongen uit te voeren met plank. Ook op brug turnde zij goed al viel het cijfer iets tegen. Al met al een geslaagde wedstrijd voor deze dames en hun teamgenoten turnden ook erg sterk. Tijdens de prijsuitreiking bleek dan ook dat zij de teams uit het Westland, Barendrecht en Woerden ruimschoots voorbij waren. Met maar liefst vier punten verschil mocht dit team dan ook terecht het goud ophalen.

Het E-team HSV1946 pakt goud