Voorselectie HSV1946 turnt 2e meetmoment

Sport
De kinderen hadden hun tweede meetmoment.
De kinderen hadden hun tweede meetmoment. (Foto: PR)

Op zondag 7 april turnde de voorselectie van HSV1946 hun tweede meetmoment van dit seizoen. 

Meetmoment zijn ontwikkeld, zodat jonge turnsters kunnen oefenen met het turnen voor publiek en juryleden. Alle turnsters laten hier hun eigen ontwikkeling zien en zij krijgen allemaal een medaille en diploma. Het meetmoment is voor turnsters geboren in 2015 t/m 2017. In onze voorselectie zijn Liz van Groningen en Fay van Meijeren, beiden geboren in 2018, al ingestroomd. Gelukkig kregen zij dispensatie, waardoor we met de gehele voorselectie konden afreizen naar de Lier voor een fijne dag!

De twee jongste dames, samen met Keet van der Bos en Jill Gardenier, turnden hun eerste meetmoment en dat ging super goed! Een fijne eerste kennismaking. Liz turnde knap haar radslag streksprong van balk, Fay liet zien hoe lenig zij is en turnde een prachtige tiktak en overslag, Keet liet verschillende knappe salto vormen zien en Jill heeft veel gouden beloningen gekregen voor haar nette turnwerk.
Voor de anderen was het meetmoment bekend. Vive Smits liet zien dat zij wedstrijdervaring heeft en pakte knap de leiding in haar groepje waardoor zij de nieuwe turnsters op weg hielp. Ook had zij een persoonlijke overwinning op balk. Zoë Blankers haar overslag lukte en Jady Oosterveer turnde haar eerste echte meetmoment. De vorige keer was aangepast wegens haar gips, maar vandaag blies zij de jury omver met wat zij in huis heeft. Casey Bell turnde haar laatste meetmoment en dit sloot zij mooi af. Zij zal in juni emigreren naar China. Wij hopen dat Casey haar ontwikkeling daar voort zal zetten.
Ook voor de turnsters uit 2015 was het de laatste keer. Lina Hamstra, Puck Grootbod en Linsey van Hasenbroek lieten zien dat zij hoog in de trajecten turnen en klaar zijn voor de middenbouw. Met een knappe zweefkip van Lina, schroef van Puck en arabier flikflak op sprong van Linsey maakten zij indruk. Ook turnden zij allemaal losom tot op het blok. Sherise Schanssema liet vooral beheerst en netjes turnwerk zien, wat echt haar kracht is. De oudste turnsters zullen na de meivakantie uitstromen in verschillende selectiegroepen, dus hen gaan we volgend jaar vast weer tegenkomen bij de echte wedstrijden. Voor alle andere meiden nu een periode van uitbouwen in de trainingen en op naar volgend seizoen!