Eerste beweegplus groot succes. Mogelijk ook rolstoeltennis bij VT. de Hoek

Sport
De opkomst was waarop gehoopt was.
De opkomst was waarop gehoopt was. (Foto: PR)

Afgelopen vrijdag hebben we de première gehad van de Beweegplus activiteit, een gezamenlijk initiatief van de lokale tennisvereniging VT de Hoek, Rotterdam SportSupport en gemeente Rotterdam. 

Het aanbieden van een laagdrempelige manier om sport te beoefenen en vooral in beweging te blijven. In eerste instantie voor de 60+ leeftijdscategorie maar ook personen die weer fitter willen worden of aan het revalideren zijn, zijn welkom. Gehoopt en gekregen, met ruim 20 deelnemers kunnen we spreken van een groot succes. Alle aanwezigen kijken terug op een leuke en inspannende activiteit, en iedereen op zijn eigen niveau. Op onderstaande foto zien jullie het enthousiasme van de deelnemers.

Na een lekkere warming-up onder leiding van Patrick van Hetem, Fysiotherapeut van Paraplus en een activiteit onder leiding van Menno Verboom, verbonden als tennisleraar aan VT de Hoek, kon worden nagepraat onder het genot van een kopje koffie of thee.

Resumerend, de activiteit werd zeer positief ontvangen en de reactie was ….tot volgende week. Wil je ook meedoen, dan ben je a.s. vrijdag welkom bij de tennisvereniging aan de Harwichweg. Vanaf 13.30 uur starten we!

VT De Hoek partner Sportspullenbank Nederland 

Het is zover, VT de Hoek is vanaf deze week de officiële partner en locatie voor de Sportspullenbank Nederland, het initiatief geeft sportkleding en -materialen een tweede leven.

Heb je dus kleding of spullen, die nog in goede staat zijn en niet meer gebruikt worden, dan kun je deze in de speciale bakken deponeren op het tennispark. De bakken staan onder het afdak aan de zijkant van het clubhuis. De bakken zijn herkenbaar aan de stickers!.

”Wij zijn de Sportspullenbank Nederland” en wij nemen een belemmering weg door sportspullen in te zamelen en uit te geven aan wie ze zelf niet aan kan schaffen. 

De Sportspullenbank Nederland zamelt tweedehands sportkleding en -materialen in en stelt deze beschikbaar via maatschappelijke organisaties aan mensen die te weinig geld hebben om zelf spullen te kopen. Door bestaande en beschikbare spullen op deze manier te hergebruiken dragen we bovendien bij aan een duurzame economie.

Doe je mee, lever zoveel mogelijk spullen in en denk aan de medemens.


Rolstoeltennis bij VT de Hoek

In Nederland kun je bij maar liefst 60 tennisverenigingen rolstoeltennissen. Rolstoeltennis is uitermate geschikt voor mensen die als gevolg van een beperking of een blessure niet meer in staat zijn om staand te tennissen. 

Rolstoeltennis zorgt voor een gezonde manier van bewegen, geeft je plezier en gezelligheid. Het leuke van rolstoeltennis is dat je behalve met je groepje rolstoeltennissers ook met je familie, vrienden en bekenden kunt tennissen. Daarnaast biedt het mogelijkheden om jezelf te verbeteren en uit te dagen, dit bewijzen de Nederlandse toprolstoeltennissers keer op keer. Zij behoren al jaren tot de wereldtop. 

Alle aspecten van het valide tennis komen ook bij rolstoeltennis aan bod.

VT de Hoek is aan het onderzoek of er ook in Hoek van Holland behoefte is aan deze sport. Graag horen wij of er interesse is aan meer informatie, wij komen graag met je in contact. 

Stuur hiervoor een email naar secretaris@

vtdehoek.nl.