Ook v.v. Naaldwijk geen partij voor HVC’10

Afbeelding
(Foto: Ron van Oosten)

Eigenlijk had men afgelopen zaterdag bij HVC’10 wel wat meer tegenstand verwacht van de bezoekers uit Naaldwijk. De Westlanders zullen de nodige punten moeten pakken, omdat gezien de plaats op de ranglijst de nacompetitie dreigt.

Door Dirk Vermeulen

Het zou echter een vrij makkelijke 4 - 0 zege voor de mannen van John de Ronde en Jeroen Verkade worden, waarbij de doelpunten keurig over de twee helften werden verdeeld.

Het eerste kwartier van de wedstrijd liet zich vooral kenmerken door aan beide kanten tamelijk slordig spel, waarbij het nogal lastig leek een speler met een zelfde kleur shirt te vinden. Toch was het in deze wat mindere openingsfase al snel duidelijk dat Naaldwijk er deze middag niet aan te pas zou komen. De thuisclub was extra gemotiveerd. De nederlaag in de in de twee etappes gespeelde heenwedstrijd  (plus de manier waarop) zat nog dwars en moest met een stevige overwinning recht gezet worden.

HVC pakte het middenveld en de verdedigers leken met elkaar te hebben afgesproken doelman Kenny Lipman, als dank voor zijn goede optredens in de voorgaande wedstrijden, een rustige middag te gunnen.

De eerste echt grote kans was voor Mitchell Bouwhuis, die er net niet in slaagde om een voorzet van de weer goed op dreef zijnde wingback Thomas van der Bogt te verzilveren.

Daarin slaagde even later wel Michael van den Bos, die uit een voorzet van Jorno Reurink met een mooi lobje doelman Jeffrey Wubben wist te verschalken: 1 - 0.

Naaldwijkse protesten over vermeend buitenspel werden door scheidsrechter Mauro Vellucci genegeerd. “Ik stond in de juiste positie om zelf te kunnen constateren dat er geen sprake was van buitenspel.” liet de leidsman na afloop weten.

Over het tweede doelpunt van HVC zou ook nog nagepraat worden. Maar dan om een andere reden. De manier waarop Jorno Reurink ploeggenoot Jorn Groothuizen vrij voor de goal zette, was van ongekende schoonheid. Groothuizen, zich de laatste weken weer kiplekker voelend op het middenveld, vond het net: 2 - 0.

“Je kunt toch wel zien dat HVC’10 minstens een klasse beter is, ” verzuchtte een Naaldwijkse supporter, nadat Vellucci voor de rust had gefloten.

Na rust bleek Len van Ooijen plaats te hebben gemaakt voor Boy de Soomer.

De Blauwzwarten gingen meteen op zoek naar de 3 - 0.

Dave Kram, weer hersteld van een blessure, liet met zijn snelheid verschillende keren zijn directe tegenstander de hielen zien.

Jorn Groothuizen, aangespeeld door Michael van den Bos, miste een mooie kans vlak voor het doel. Groothuizen baalde daar na afloop toch nog een beetje van. “Ik had graag m’n tweede gemaakt, maar de bal stuitte vlak voor m’n voet waardoor ik hem net niet goed kon raken”. Om lachend te vervolgen: “Maar ik ben hartstikke blij met mijn huidige positie op het middenveld, waardoor ik via het centrum op kan komen en al in verschillende wedstrijden en ook vandaag heb weten te scoren.”

Halverwege de tweede helft zou de wedstrijd definitief worden beslist. Een combinatie uit het boekje tussen Mitchel Bouwhuis en Michael van den Bos werd door de laatste met een hard schot afgerond: 3 - 0.

Het was het sein voor John de Ronde spelers vanaf de bank wat speeltijd te gunnen. Mees van Dijk kwam in de ploeg voor Dave Kram en later mochten Martijn Stolze en Jamie Zwaanswijk hun eerste minuten in “het eerste” maken.

Het was Thomas van den Bogt die via een vrije trap de uiteindelijke 4 - 0 kon aantekenen. De specialist, gezien de ook voor hem niet zo prettig verlopen heenwedstrijd wellicht extra gebrand op een treffer, mocht vanaf links aanleggen. Michael van den Bos posteerde zich naast de Naaldwijkse muur en leek precies in de baan voor een schot in de rechterhoek te staan. Tijdens de aanloop van Van den Bogt sprong Van den Bos opzij en de bal verdween loepzuiver door het ontstane gat in de touwen: 4 - 0.

Mees van Dijk had vlak voor tijd nog pech toen doelman Jeffrey Wubben met een schitterende reflex een bijna zeker doelpunt wist te voorkomen.

De prima leidende scheidsrechter Velluci kon na precies 90 minuten spelen met zijn eindsignaal de spelers naar de kleedkamers dirigeren.

John de Ronde was zonder meer trots op zijn spelers. De gang van zaken tijdens de verloren heenwedstrijd was nog niet vergeten en het enig juiste antwoord was de met sportief voetbal verkregen klinkende zege.

Nu Excelsior’20 opnieuw punten heeft verspeeld wordt de gedeelde tweede plaats gezamenlijk ingenomen door v.v. Rhoon en SC Victoria’04. De voorsprong van HVC op deze beide ploegen bedraagt maar liefst 9 punten, met nog 5 wedstrijden te gaan.

A.S. zaterdag speelt HVC opnieuw thuis als Victoria’04 op bezoek komt aan de Rondgang. Dat belooft dus een bijzonder interessante match te worden. De aanvang van het duel is 14.30.