De 10 vragen aan... Edwin Wittink

Algemeen
Edwin Wittink
Edwin Wittink (Foto: Kenneth Stamp)

Edwin Wittink. (Horeca-)ondernemer, manager Hollands Kroonse Uitdaging en voetbaltrainer.

Wie ben je en wat doe je?

Waar ben je geboren?

Ik ben op 4 mei 1969 geboren in Hippolytushoef, op Wieringen.

Wat heb je met deze gemeente?

Ik ben geboren en getogen op Wieringen. Dus voor altijd Wieringer. De Gemeente Wieringen is opgegaan in de Gemeente Hollands Kroon. In die gemeente woon en werk ik nu. Ik probeer een actieve rol te spelen in het maatschappelijk leven in deze gemeente. Door mijn werk voor de Hollands Kroonse Uitdaging mag ik een verbindende rol spelen ten aanzien van vragen van verenigingen, stichtingen en maatschappelijke instellingen. Die proberen wij met onze onafhankelijke stichting op te lossen door te bemiddelen in hulp van bedrijven en organisaties.

Wat is de mooiste plek in Hollands Kroon?

Wieringen. Loop of fiets maar eens een rondje, dan kan je dat alleen maar met me eens zijn.

Welke herinnering aan je woonplaats is je dierbaar?

Wat ik het mooiste vind is het feit dat je tijdens een korte rit of wandeling vaak iemand begroet. Of je iemand nu kent of niet. Ook maak ik graag een praatje. Zo weet ik wat er leeft. Mensen hebben hier nog oprechte belangstelling voor elkaar. Dat is tekenend voor het dorpsgevoel. En gelukkig geen herinnering.

Wat is je advies aan de burgemeester?

Ik denk dat onze burgemeester haar plek binnen de gemeenschap wel heeft gevonden. 

Zij staat boven de partijen en moet vooral blijven verbinden.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

‘Neem mensen zoals ze zijn en niet zoals je wilt dat ze zijn.’ Een voetbaltrainer heeft mij deze spiegel eens voorgehouden. Anderen doen het niet op jouw manier. En jouw manier is ook niet de enige manier. Naarmate ik ouder, en hopelijk een stukje wijzer, ben geworden heb ik geleerd dat ik mijn norm niet altijd van anderen kan verwachten.

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat zeg ik niet… ;-)

Wie is je opvolger in deze rubriek en wat wil je hem/haar vragen?

Thomas Droog, voorzitter van het Kermiscomité in Zijdewind. Ik zou hem willen vragen hoe we de verbinding kunnen leggen tussen de oude Gemeente Niedorp en de rest van Hollands Kroon. Natuurlijk zonder dat zij de eigen identiteit verliezen.