Tuftwurk exposeert eigentijdse, aanraakbare wandkleden in de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

Algemeen
Een initiatief van Wietske Visser uit Makkum.
Een initiatief van Wietske Visser uit Makkum. (Foto: aangeleverd)

WIERINGERWERF - Tuftwurk exposeert haar eigen ontworpen wandkleden in de centrale hal van de Cultuurschuur van 1 april tot 31 mei. Tuftwurk is hét atelier van het noorden voor tuften en is een initiatief van Wietske Visser uit Makkum.

Aanraakbare kunst

De expositie is een selectie van de meeste bijzondere werken die de afgelopen tijd door Wietske zijn gemaakt. De wandkleden zijn geïnspireerd op het nieuws van de dag, maatschappelijke thema’s en persoonlijke ervaringen en zijn veelal een mix van wol, acrylwol en vilt. Raak bij een bezoek aan de kleden ook vooral aan, want juist dan kun je de getufte werken helemaal ervaren! Alle werken zijn te koop.

Wat is tuften?

Tuften is het maken van hoogpolig textiel voor een wand- of vloerkleed met een zogeheten tuftgun. Het is een grove, snelle techniek en je kunt oneindig veel experimenteren met kleur, hoogte van de pool en materiaal. Kortom, een eigentijdse ambacht die door iedereen is te leren!

Zelf ook eens proberen?

Op 22 april van 10.00-15.00 uur organiseren ze in de Cultuurschuur een workshop voor iedereen die het tuften eens wil proberen. In een dag leer je je eigen wandkleed maken. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Geef je snel op via www.tuftwurk.nl.

Cultuurschuur, Loggersplein 1, 1771 CE Wieringerwerf. Vrije toegang. Openingstijden: ma t/m vrij 8.00-17.00, en za 10.00-17.00* (*bij activiteiten kunnen tijden afwijken)