Het NK Tegelwippen gaat weer van start - Gemeente Texel daagt gemeente Hollands Kroon uit!

Algemeen
Lilian Peters van Hollands Kroon nam in 2022 de Gouden Schep in ontvangst (winnaar klassement kleine gemeenten).
Lilian Peters van Hollands Kroon nam in 2022 de Gouden Schep in ontvangst (winnaar klassement kleine gemeenten). (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - Gemeente Hollands Kroon doet weer mee aan het NK Tegelwippen. Tot en met 31 oktober 2023 gaan ze de strijd aan met een recordaantal van ruim 150 Nederlandse gemeenten om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen. Vorig jaar pakte Hollands Kroon in het klassement van ‘kleine gemeenten’ de hoofdprijs voor het hoogst aantal gewipte tegels per inwoner. Er werden toen maar liefst 3.000 tegels per 1.000 inwoners gewipt ! Gemeente Texel daagt Hollands Kroon nu uit in de strijd om de gouden schep.

55 voetbalvelden

Sinds de eerste editie in 2020 zijn in totaal al ruim 4,3 miljoen verwijderde tegels gemeld via de website van het NK Tegelwippen. Dat staat gelijk aan circa 55 voetbalvelden. Het is de 2e keer dat de gemeente Hollands Kroon deelneemt. Het succes van de nieuwe Nederlandse volkssport is ook over de grens opgemerkt. Dit jaar wordt het allereerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen georganiseerd. De standen worden bijgehouden op de website.