Fanfare-orkest St. Caecilia
Fanfare-orkest St. Caecilia (Foto: aangeleverd)

Caecilia Centary Celebration in de Dars

Algemeen

WERVERSHOOF - Muziekvereniging Sint Caecilia geeft 12 oktober haar honderdjarig jubileumconcert, te weten Caecilia Centary Celebration. De vereniging belooft een feestelijk spektakel te brengen in De Dars. Ook kunnen bezoekers genieten van speciale gasten; de welbekende Loek Manshande, Dayenne Stuyt (zang) en muzikale begeleiding van Dick en Ton Boon (gitaar) en Remco Kühlman (toetsen).

Andijker Richard Koomen (50) is al veertig jaar trouw lid van Sint Caecilia. "Mijn broer Dick is eigenlijk de aanstichter dat ik interesse kreeg in muziek. Hij hoorde op televisie een trompet en vond dat machtig interessant. Onze buurman hoorde dat -hij was lid van de muziekvereniging- en zorgde voor een trompet. Zelf had ik meer oog voor het notenschrift, dat erbij geleverd was. Dàt triggerde mijn belangstelling in muziek."

Muziekles

Richard kreeg tijdens zijn eerste muziekles een bugel in zijn handen gedrukt. "Dat kreeg iedereen, dus ik ook. Maar na een paar lessen zei mijn leraar tegen mij dat ik maar een bariton moest pakken. Daarna heb ik nog op een euphonium gespeeld en nu speel ik al enige tijd de trombone. Ik heb eigenlijk altijd 'feeling' gehad bij een koperblaasinstrument. Nooit anders geprobeerd."

Groei

Hoe meer de oud-Wervershover met de muzieknoten experimenteerde, hoe leuker hij muziek maken vond. "Ik kreeg er steeds meer aardigheid in, want oefening baart kunst. Toen ik jong was dacht ik altijd dat als je in de derde partij speelde, dat je niet zo goed was. Dus ik deed ontzettend mijn best om te eindigen bij de eerste partij. Nu weet ik wel beter. Het samenspel tussen de muzikanten is natuurlijk het allerbelangrijkste. Je vormt samen een eenheid, dat resulteert in een prachtig muziekstuk."

Nieuwe leden

Richard is niet alleen al veertig jaar lid van de vereniging, maar nam tien jaar geleden ook het voorzitterschap over van broer Dick. "Heel leuk vind ik het dat ik, met mijn broers Dick en Nico, al zolang deel uitmaak van de muziekvereniging. Een aantal leden is al jaren trouw lid en sommige jeugd gaat eraf omdat de middelbare school teveel tijd opslokt en ja, de meiden krijgen het soms te druk met hun gezinnetje. Ik ga in elk geval elke dinsdag blij naar de repetities, heel gezellig. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Neem een kijkje op www.caecilia-wervershoof.nl en meld je aan. Natuurlijk kan je altijd een repetitie bijwonen, maar ik raad aan om zaterdag een kijkje te komen nemen", lacht Richard

Performance

Wie denkt dat de fanfare oubollig is, zit er totaal naast. "Echt waar", zegt Richard, "zaterdag vallen de bezoeker van hun stoel. Wij laten een geweldige performance zien, in samenwerking met Loek en Dayenne en een geweldig combo. Zeer afwisselend; bigband, modern/klassiek en fanfarenummers. Ik ben zeer trots op het resultaat en dat willen we graag delen met alle muziekliefhebbers."

Gasten

Loek Manshande treedt samen met Sint Caecilia op. Hij is bekend van de coverband Break, maar ook van zijn populaire Loek a like Neil Diamond optredens. Dayenne Stuyt zong in verschillende koren, onder meer Say What en momenteel in haar band Just Wednesday en bigband No PressSure. Ook de drumband pakt uit met bijzondere acts, waarbij het moeilijk stilzitten is met die lekkere ritmes en de leerlingengroep laat aan het publiek verrassende stukken horen.

Jubileumconcert

Iedereen is zaterdag 12 oktober om 20.00 uur van harte welkom in De Dars, Europasingel 114 in Wervershoof. "Een kaartje kost 15 euro aan de deur, maar in de voorverkoop 12,50 bij Rheino's aan de Dorpsstraat en via www.caecilia-wervershoof.nl/voorverkoop. Noten kan iedereen opdreunen, de muzikant maakt de muziek. Het is pure emotie en dat geeft de kleur aan de muziek. Zeker weten dat het te horen is. Laat je verrassen en geniet van ons jubileumconcert."

Dayenne Stuyt.
Richard Koomen is voorzitter van St. Caecilia.
Loek (Manshande) a like Neil Diamond.
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Vuurwerk afsteken? Wat mag wel en niet in Westfriesland? Algemeen 22 nov, 16:03
Afbeelding
Geslaagd turntoernooi voor Samantha Rik en Rosa Tromp Algemeen 22 nov, 13:51
Afbeelding
Najaarsmarkt in Andijk op 26 november Winkelen 22 nov, 10:03
Afbeelding
Kerstfair in Cultuurhuis Abbekerk Uit 21 nov, 17:03
Afbeelding
De Bakkerij van Sinterklaas staat in Medemblik Algemeen 21 nov, 16:45
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Waarderingsspeld voor vrijwilligers Stichting Oud Wervershoof Algemeen 21 nov, 09:21
Afbeelding
Winnaars Duurzaam Ondernemen Awards Algemeen 21 nov, 08:54
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45
Afbeelding
Scooterrijder gezocht na ongeluk in Wognum 112-nieuws 19 nov, 16:01
Afbeelding
Zo krijg je korting voor kaarten voor de Castle Christmas Fair Algemeen 17 nov, 09:40