Corinne Klopper traint voor de Lente-Fit Run fot KiKa. Sponsor haar voor onderzoek tegen kanker.
Corinne Klopper traint voor de Lente-Fit Run fot KiKa. Sponsor haar voor onderzoek tegen kanker. ((Foto: Theo Annes))

Corinne Klopper uit Medemblik zamelt geld in voor KiKa

Algemeen

Corinne Klopper (38) woont met haar partner Eduwalt Berghuis (44) en dochter Elize van 6 jaar in Medemblik. “Ik doe mee aan de Lente-fit van Run for KiKa, omdat het mij vreselijk lijkt als een kind kanker krijgt. Ik heb dit nog niet meegemaakt in mijn nabije omgeving, maar als mama van een dochter, die wij hebben gekregen na jaren van een intensief IVF-traject, lijkt het mij het meest vreselijke wat je kan overkomen.”

Corinne verloor haar vader Gerbrand (59) tien jaar geleden aan kanker. “Hij was nog maar 59 jaar en het verlies van mijn vader heeft veel impact gehad op mijn leven. Zo ook de moeilijke weg naar het krijgen van kinderen. Dat zijn toch wel de drijfveren om gezonder te gaan leven en af te vallen. Zo startte ik met hardlopen en stimuleerde mijzelf om steeds een stapje verder te gaan.”


Corinne hoopt veel geld in te zamelen voor KiKa. Helpt u ook mee? (Foto: Theo Annes)

Hardlopen

De Medemblikse liep in 2013 haar eerste vijf kilometer in de Nadinerun. “Die liep ik samen met mijn vriendin Laura Berns-van Unen. Na de komst van mijn dochter in 2014 pakte ik het hardlopen weer op. In 2017 liep ik de Kaagloop en dat smaakte naar meer. Ik trainde onder meer voor de tien kilometer de Groet uit SchoorlRun en de Vooroeverloop. Daarna breidde ik dat uit naar 16,1 kilometer in de Dam tot Damloop en een halve marathon. Zo staat er elk jaar wel een uitdaging voor mij op het programma.”

Partner

Meestal loopt Corinne alleen, maar ze loopt ook wel samen hard met haar partner. “We gaan samen altijd naar wedstrijden, maar lopen onze eigen race. Vorig jaar stond de Circuitrun van Zandvoort op onze agenda en wilden we meedoen met de spinningmarathon van MirandaMania, maar door corona is alles uitgesteld. Omdat de georganiseerde wedstrijden enkel virtueel zijn en dus in mijn eigen omgeving, vind ik hier niet de uitdaging die ik anders wel zou hebben. Ik loop dus minder. Momenteel loop ik één keer per week een rondje van zes kilometer, naast het vele wandelen en sporten.”

Onderzoek

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat kán beter, vindt stichting KinderenKankervrij. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Run for KiKa

Op Facebook zag Corinne de deelname voor de Lente-fit van Run for Kika. “Hier zag ik wel de noodzaak van in. Om hieraan deel te nemen moet je binnen tien dagen, tussen 21 en 31 maart, 21 kilometer hardlopen. Een mooie uitdaging voor mij om twee keer, zo kort op elkaar, 10,5 kilometer te rennen. Als support gaat mijn partner mee om mij naar een mooie finishtijd te loodsen. De routes die wij lopen, starten en eindigen bij ons huis. Eén run door Opperdoes, waar mijn ‘roots’ liggen en Medemblik. De ander om De Groote Vliet en langs het IJsselmeer.”

Geld

Corinne hoopt met haar deelname veel geld in te zamelen voor onderzoek in de strijd tegen kanker. “Mijn grootste wens is dat er in de toekomst geen kinderen meer getroffen worden door deze ziekte. Ik hoop, voor de kinderen, maar óók voor de naaste familie, dat kanker bij kids ooit tot het verleden behoort. Onderzoek hiervoor is enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat elk kind de kans krijgt op een mooie toekomst. Sponsor mij. Dat kan via www.runforkika.nl.”

Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Vuurwerk afsteken? Wat mag wel en niet in Westfriesland? Algemeen 22 nov, 16:03
Afbeelding
Geslaagd turntoernooi voor Samantha Rik en Rosa Tromp Algemeen 22 nov, 13:51
Afbeelding
Najaarsmarkt in Andijk op 26 november Winkelen 22 nov, 10:03
Afbeelding
Kerstfair in Cultuurhuis Abbekerk Uit 21 nov, 17:03
Afbeelding
De Bakkerij van Sinterklaas staat in Medemblik Algemeen 21 nov, 16:45
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Waarderingsspeld voor vrijwilligers Stichting Oud Wervershoof Algemeen 21 nov, 09:21
Afbeelding
Winnaars Duurzaam Ondernemen Awards Algemeen 21 nov, 08:54
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45
Afbeelding
Scooterrijder gezocht na ongeluk in Wognum 112-nieuws 19 nov, 16:01
Afbeelding
Zo krijg je korting voor kaarten voor de Castle Christmas Fair Algemeen 17 nov, 09:40