Gratis watersporten voor kinderen tijdens Allianz Regatta in Medemblik

Algemeen
Kinderen maken kennis met de watersport tijdens de Allianz Regatta in Medemblik.
Kinderen maken kennis met de watersport tijdens de Allianz Regatta in Medemblik. (Foto: Laurens Morel)

Optimist on Tour, dé rondreizende watersportactiviteit van Nederland, meert van 7 tot en met 10 juni aan tijdens de Allianz Regatta bij het Regatta Center in Medemblik. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar, met minimaal zwemdiploma A, kunnen onder toeziend oog van de beste zeilers ter wereld, vier dagen lang gratis kanoën, suppen of zeilen. Daarnaast kunnen ze als echte waterprofessors proefjes doen in het Optimist on Tour Waterlaboratorium.

Maxime Jonker is ambassadeur geworden van Optimist on Tour. Zij won in 2018 zilver op het WK in de Laser Radial en is vaste trainingspartner van Marit Bouwmeester.

Optimist on Tour Medemblik is een initiatief van de gemeente Medemblik, de Allianz Regatta en het Watersportverbond. Twintig klassen van basisscholen in de omgeving doen mee aan deze editie in Medemblik. Kinderen van groep 5 tot en met 8 krijgen voorafgaand aan Optimist on Tour een (online) spreekbeurt in de klas. Tijdens deze les leren zij alvast iets over de boot, plank of kano en over wat je aan moet als je het water op gaat. Daarnaast leren zij de beginselen van waterbeheer, worden ze bewust gemaakt van het effect van plastic in het water en leren zij over watersporten en werken in een team.

Waterlaboratorium

Niet alleen krijgen de kinderen les in de verschillende watersporten, zij brengen ook een bezoek aan het Waterlaboratorium. Hier veranderen zij in heuse professoren met witte jassen en veiligheidsbrillen om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Ook leren ze hoe waterstof wordt gemaakt.

Na schooltijd, van 15.00 uur tot 18.00 uur, kunnen kinderen zich samen met hun vriendjes en vriendinnetjes kosteloos inschrijven voor Optimist on Tour en het Waterlab. Om zeker te zijn van een plek kan dat het beste via optimistontour.nl, maar aanmelden op locatie kan ook. Eerst krijgen kinderen een theorieles op de kant, om vervolgens zelf aan het roer te zitten van een Optimist, in een kano of op een SUP. Een uur lang plezier op het water is gegarandeerd!

De Allianz Regatta is de laatste serieuze test voor de beste zeilers van de wereld voor Tokyo 202One. Voor meer informatie over de Allianz Regatta, zie www.allianzregatta.org.