De 4-kerken-swing-tour in de gemeente Medemblik

Algemeen
Geniet van diverse optredens in vier verschillende kerken in de gemeente Medemblik.
Geniet van diverse optredens in vier verschillende kerken in de gemeente Medemblik. (Foto: aangeleverd)

Een nieuw initiatief van vier culturele kerken in de gemeente Medemblik als opening van het nieuwe culturele seizoen. Deze 4-kerken-swing-tour is prima te doen op de fiets door het mooie West-Friese landschap.

Belangstellenden kunnen zaterdag 28 augustus van 13.00 tot 17.00 uur genieten van mooie lichte jazz, blues, dixieland, lindy hop, latin en boogie woogie in de kerken van Abbekerk, Twisk, Opperdoes en Medemblik. 

Programma

In het Witte kerkje in Abbekerk spelen de Jan Roversband (dixielandmuziek) en  het Beemster Jazzkwartet (jazz).

Op het podium van Theaterkerk Hemels in Twisk staan het Cookin’ Jazz combo (easy listening) samen met zangeres Leonie Letter en toetsenist Pim Kamp.

In de dorpskerk in Opperdoes treedt Jazz-Deco op (Coos Zwagerman en Elliot Musses, brengen een aanstekelijke mix van 30-er jaren muziek ten gehore en Henk Pepping (boogie woogie).

Ook in de Bonifaciuskerk in Medemblik is muziek te horen. Van het Jos van Beest Jazztrio met zangeres Marielle Koeman en het SoWhat Jazzkwartet speelt jazz, latin en funk.

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing...

Maak kans op een vrijkaartje

Iedereen kan zelf bepalen op welke locatie de 4-kerken-swing-tour begint of eindigt, maar het is belangrijk om alle vier de kerken te bezoeken, want met een volle (persoonlijke) stempelkaart maakt een deelnemer kans op een vrijkaartje voor een voorstelling.

Let op: de coronaregels worden in acht genomen.

Wie mee wil doen, kan een passe-partout voor acht verschillende optredens aanvragen, kosten 20 euro, bij joankoning@hotmail.com , www.theaterkerkhemels.nl/agenda , info@dorpskerkopperdoes.nl of bonifaciusmedemblik@gmail.com .