Boekpresentatie Alex Dol in De Schoof

Algemeen
Alex Dol vertelt het verhaal van zijn grootvader in Verder dan de hemel..
Alex Dol vertelt het verhaal van zijn grootvader in Verder dan de hemel.. (Foto: aangeleverd)

Planoloog en tekstschrijver Alex Borst (1982) uit Lelystad schreef zijn debuutroman Verder dan de hemel, waarin hij het verhaal vertelt van zijn grootvader Nico van Lowijde (98). Aan de hand van de familiegeschiedenis onderzocht Alex zijn verbondenheid met zijn geboortegrond. Een verhaal over doorzettingsvermogen, maakbaarheid, verbeeldingskracht en de ongrijpbare relatie tussen landschap en karakter.  

Het boek geeft een uniek ooggetuigenverslag van vooroorlogse tuinbouw in Westfriesland. Exact 90 jaar nadat de Afsluitdijk werd gesloten en De Zuiderzee definitief IJsselmeer werd, lanceert Alex Dol zijn historische roman. Het leven van zijn grootvader is vervlochten met de tuinbouw. Eerst in polder het Grootslag, nabij Andijk en Wervershoof, later in de Wieringermeer en Flevoland. Tegelijk geeft dit boek een beeld van de wederopbouw van de Wieringermeer na de Tweede Wereldoorlog en een doorkijk naar de Flevopolder, die daarop volgden en de hervormingen in de land- en tuinbouw in de vorige eeuw.

De schrijver geeft 4 juni om 15.00 uur een boekpresentatie in de Schoof in Wervershoof. NIET in MEDEMBLIK. Iedereen is van harte welkom.