Wielerronde Nibbixwoud weer op de kaart

Algemeen
De organisatie van Wielerronde Nibbixwoud: Jory Hoogland, Robbin Zuiker en Peter Kool. Remco staat niet op de foto.
De organisatie van Wielerronde Nibbixwoud: Jory Hoogland, Robbin Zuiker en Peter Kool. Remco staat niet op de foto. (Foto: aangeleverd)

Oude tijden herleven, want de koers keert na vele jaren weer terug. “En dan hebben we het over de Ronde van Nibbixwoud”, laat Jory Hoogland namens de organisatie weten. “Wij denken dat een wens van veel Nibbixwouders in vervulling gaat op zaterdag 2 juli.”

De organisatie van dit geweldige evenement bestaat momenteel uit drie personen, allen afkomstig uit Nibbixwoud. Robbin Zuiker, Jory Hoogland, Peter en Remco Kool zijn allemaal wielerliefhebbers. 

“We organiseerden al een paar jaar de DresCross en dit was een groot succes. Hieruit bleek dat er veel enthousiasme is voor de wielersport, voor zowel deelnemers als publiek. Maar als een Nibbikker begint over de Wielerronde van vroeger, horen we steeds hoe geweldig dat was. Daar wilden we wat mee doen en hoe mooi is het dat het eindelijk na al die jaren weer terugkeert.”

Nieuw jasje

Het legendarische evenement vindt op zaterdag 2 juli plaats van 16.00 tot 21.15 uur. “Natuurlijk in een nieuw jasje, maar op het oude parcours. Namelijk om het Woudje heen! Zet deze datum rood omcirkeld in uw agenda en wees erbij om de comeback van de koers van dichtbij mee te maken. Het was eind jaren 80 dat de Ronde van Nibbixwoud voor het laatst werd verreden en spreekt bij menige Nibbikker en wielerliefhebber tot de verbeelding. Met de start en finish bij Café de Sport en bekende namen aan de start als Peter Tesselaar, Fred Rompelberg, Jan Raas en niemand minder dan Herman Hoogzaad hebben we een uniek evenement.”  

Parcours

Voor het publiek is nagenoeg het hele parcours uitgebreid afgezet, met ruim voldoende dranghekken. “We hebben de veiligheid hoog in het vaandel staan, ter hoogte van start/finish worden zelfs finish-barriers geplaatst om het zo veilig mogelijk te houden. Ook qua prijzengeld pakken we flink uit, met een hoog prijzenschema en een aantal bonificatiesprints. Een extra stimulans voor onze rijders.”

Drie categorieën

De deelnemers rijden in drie categorieën. “We starten met de ‘Sportklasse’, dit is voor de renners die lid zijn van een wielerclub, met wedstrijdervaring. Hier staat het talent van de toekomst. Daarna starten de ‘Local Heroes’, ook wel de ‘Funklasse’ genoemd. Dit is voor alle liefhebbers uit Nibbixwoud en omstreken, dit is voor de mensen met weinig wedstrijdervaring en die puur voor het plezier mee willen doen. Zij hebben kans op eeuwige roem. De laatste wedstrijd is de grote koers: ‘De 100 van Nibbik’.. De rijders fietsen een 100 kilometerkoers, bestaande uit 88 rondes. Door de lengte van de wedstrijd wordt het een zware koers, maar hier staan de toppers aan de start. Met enkele (semi)-professionele renners, maar ook sterke beloftes, amateurs en elites uit heel Nederland.”

Horecaplein

Voor het publiek is er genoeg te beleven. Nabij de start/finish, ter hoogte van de Vriendschap, wordt een horecaplein gerealiseerd. Hier zijn diverse warme en koude versnaperingen verkrijgbaar en kunnen de jongste kinderen zich vermaken. Op het plein staat zelfs een dubbeldekker waar bezoekers hun drankjes kunnen halen. Het bovendek is gereserveerd voor de hoofdsponsors, zodat zij een mooi uitzicht hebben over de koers. 

Ook een wielerliefhebber of gewoon de sfeer proeven bij dit geweldige evenement? Kom 2 juli naar Nibbixwoud en kijk wie als eerste over de meet raast.