Met elkaar rouwen tijdens een wandeling in gemeente Medemblik

Algemeen
Praten over verlies helpt tijdens de verwerking.
Praten over verlies helpt tijdens de verwerking. (Foto: Pixabay)

De wijkteams in de gemeente Medemblik begonnen in 2020 met een wandelgroep voor mensen die een partner of naast(en) zijn verloren. De deelnemers ervoeren de wandeling als positief. De wandelgroep gaat binnenkort weer van start.

Hoe gaat het nu met je? Een vraag die zich niet zo gemakkelijk laat beantwoorden als je een geliefde hebt verloren. Verlies hoort bij het leven, maar praten over de dood lukt niet altijd. Toch kan dat juist de pijn verlichten. Praten met iemand die hetzelfde is overkomen, kan troostend zijn. De maatschappelijk werkers van het wijkteam nodigen u uit voor een rouwwandeling in de prachtige natuur. Om samen met lotgenoten al wandelend ervaringen en herinneringen te delen. Hoe kort of lang geleden dit verlies ook was.

De groep bestaat uit maximaal negen personen die elke week deelnemen aan de wandeling. Een maatschappelijk werker wandelt mee, gaat eventueel in gesprek en kan ingaan op vragen. Deelname is gratis.

Na afloop praten de deelnemers - naar eigen behoefte - na met een kopje koffie en/of thee, voor eigen kosten.

De wandeling start op maandag 12 september om 09.30 uur vanaf de Pankoek in Wognum en eindigt ongeveer om 10.30 uur. De Pankoek is te vinden aan de Grote Zomerdijk ter hoogte van huisnummer 7.

Wie zich wil aansluiten bij de wandelgroep of meer informatie wenst, kan een e-mail sturen aan maatschappelijkwerk@medemblik.nl of bellen met Silvia Wagemaker, tel. 06-12522994 of Astrid Bakker, tel. 06- 11859604.

Data rouwwandelingen op maandagochtend: 12, 19 en 26 september, 3, 10 en 16 oktober.