Vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de Kledingbank.
Vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de Kledingbank. (Foto: aangeleverd)

Kledingbank in Medemblik blijft overeind

Algemeen

Het bestuur van stichting Kledingbank de Drie Musketiers in Medemblik en het gemeentebestuur zijn tot een passende gezamenlijke oplossing gekomen waardoor de kledingbank blijft bestaan. 

De afgelopen weken zijn er verscheidene gesprekken met het bestuur van de kledingbank gevoerd. Uiteindelijk hebben de kledingbank en gemeente Medemblik elkaar gevonden in een passende gezamenlijke oplossing; allereerst in de vorm van een verlenging van het huurcontract van de locatie in Opperdoes met een periode van twee maanden om met verminderde tijdsdruk te zoeken naar een vervangende opslaglocatie. Daarnaast is gekeken naar de mogelijkheid om eenmalig een bijdrage te leveren aan onder andere de stijgende kosten die de kledingbank ervaart. 

Positief

Wethouder welzijn Yannick Nijsingh is positief over de stappen die gezet zijn. “De vrijwilligers van de kledingbank doen belangrijk werk voor onze inwoners met een kleine beurs, mooi dat we tot een gezamenlijke oplossing kwamen zodat de kledingbank door kan.” 

Tips

De gemeente kijkt binnenkort welke extra mogelijkheden er zijn in 2023 voor organisaties die minima ondersteunen en waarbij de doelgroep groeit. Hierin wordt de kledingbank ook meegenomen. Voor 2024 kan de Kledingbank een aanvraag indienen om gebruik te maken van de reguliere subsidieregeling, die voor 1 juni 2023 binnen moet zijn. De gemeente ziet deze extra bijdrage voor de kledingbank met vertrouwen tegemoet. De kledingbank en de gemeente bedanken de inwoners voor de verscheidene tips die binnenkwamen voor een vervangende locatie voor het opslaan en sorteren van de kleding na de oproep op de sociale media kanalen. 

Wie een geschikte leegstaande ruimte heeft voor de kledingbank of weet, en dat nog niet gemeld heeft, kan contact opnemen met kledingbank Medemblik via https://kledingbankmedemblik.nl/  

Kledingbank de Drie Musketiers, onder aanvoering van voorzitter Jan van Vliet, is gevestigd in de ABC-kerk, Almereweg 36 in Medemblik. Via een puntensysteem kunnen mensen die het niet breed hebben hier gratis kleding en schoenen halen. De non-profit organisatie sorteert deze kleding, doet eventueel kleine noodzakelijke reparaties en plaatst de kleding en schoenen netjes gesorteerd in schappen en rekken.

Afbeelding
Dit is wat Noord-Hollanders doen voor slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië Algemeen 7 feb, 15:43
Afbeelding
STAP-regeling aangescherpt: herstart 28 februari Algemeen 7 feb, 10:28
Afbeelding
Johan Rood uit Midwoud doet mee met Alpe d'Huzes Algemeen 7 feb, 09:01
Afbeelding
Mirjam Kaijer wint de Vrouw in de Media Award Algemeen 6 feb, 22:01
Afbeelding
Jubileum spinningmarathon MirandaMania in Medemblik op 11 maart 2023 Sport 6 feb, 13:55
Afbeelding
Open dag bij Horizon College in Alkmaar, Heerhugowaard, Purmerend en Hoorn Algemeen 6 feb, 10:00
Afbeelding
Waar moet de nieuwe burgemeester van de gemeente Medemblik aan voldoen? Algemeen 5 feb, 09:55
Afbeelding
Op wie stem jij in Noord-Holland? Algemeen 5 feb, 09:33
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen 2023: overzicht stembureaus in Noord-Holland Politiek 3 feb, 15:07
Afbeelding
Bouwkeet in de fik in Medemblik Algemeen 3 feb, 10:43
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
Recreatief biljarten bij seniorenvereniging WOC in Westfriesland Algemeen 2 feb, 10:00
Afbeelding
Stembureaus in gemeente Medemblik: hier vind je ze Algemeen 1 feb, 09:29