Werelds Proeven in Het Fortuin in Wervershoof

Algemeen
Werelds Proeven in Het Fortuin in Wervershoof.
Werelds Proeven in Het Fortuin in Wervershoof. (Foto: aangeleverd)

Pastor Sjaak de Boer vierde in 2011 zijn zilveren priesterjubileum en bestond stichting Auxilia-Brasili-ja 25 jaar. Dat werd gevierd met een foodfair. Het evenement werd herhaald in 2014 en 2018. Sinds 2018 wordt het Werelds Proeven genoemd en het is, naast het proeven, een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Stichting Auxilia-Brasili-ja ondersteunt wereldwijd kleinschalige projecten die ten goede komen aan de lokale bevolking. Deze missie vloeit voort uit zes van de zeventien werelddoelen die in 2015 door 189 wereldleiders zijn opgesteld in de encycliek Laudato Si van paus Franciscus.

De inspiratiedoelen zijn:

uitbannen van alle vormen van extreme armoede;
einde aan honger, zorgen voor voedselzekerheid en duurzame landbouw;
gezondheidszorg voor iedereen;
gelijkwaardig en kwalitatief goed onderwijs;
gelijke rechten voor mannen en vrouwen en empowerment van vrouwen en meisjes;
schoon water en sanitair voor iedereen.

Maak zondag 26 maart van 12.30 tot 17.00 uur kennis met gerechten uit: Polen, Thailand, Chili, Nigeria, Suriname, maar ook uit Nederland. Zowel de toegang in Het Fortuin aan de Dorpsstraat in Wervershoof, als het proeven, is gratis. Kinderen kunnen samen knutselen.

Wie naar huis gaat, kan een donatie doen in de bus. Het goede doel is het straatpastoraat in Den Haag. “Het Straatpastoraat leent een luisterend oor aan dak- en thuislozen die een groot deel van hun dagen en nachten doorbrengen op straat of in de maatschappelijke opvang en serveert in samenwerking met Meals for the Homeless twee keer per maand een warme maaltijd aan ongeveer 120 daklozen”. Aan deze actie is ook een loterij verbonden. De prijs van een lot is 3 euro.

Meer weten over de stichting, ga naar www.auxili-ja.nl