Dickens kunst- en kerstfair in én rondom Bonifaciuskerk

Nieuws

MEDEMBLIK - Alvast in de kerststemming komen? Breng dan vrijdag 11 of zaterdag 12 december een bezoek aan de Dickens kunst- en kerstfair in Medemblik. De monumentale Bonifaciuskerk en de omgeving zijn volledig omgetoverd in kerstsfeer. Zowel binnen als buiten vinden bezoekers er koopjes, cadeauartikelen, kunst, lekkernijen en natuurlijk veel kerstproducten.
Na het succes van voorgaande jaren is de fair uitgebreid naar het kerkplein. Naast allerhande kunst- en kerstartikelen zijn er ook woonaccessoires, sieraden, beelden, tassen, uitgaanskleding, schilderijen, tal van cadeauartikelen en delicatessen te vinden. Ook kunnen belangstellenden workshops volgen en zijn er diverse proeverijen. Traditiegetrouw staat de stichting Bonifaciuskerk zelf weer op de markt met een grote kraam met antieke kerstballen en versiering. De Kerstman en Dickens-figuren maken het plaatje compleet.

Muziek

Gedurende beide dagen is er volop livemuziek. Ieder uur treedt er een artiest op. Onder het genot van glühwein, erwtensoep of bijvoorbeeld een kopje koffie met appeltaart kunnen bezoekers genieten van deze muzikale omlijsting. Zaterdag is het mogelijk om meteen een bezoekje te brengen aan kasteel Radboud. Hier vindt een brocante fair plaats. Tussen de kerk en het kasteel wordt een city-tourbus ingezet.
De entree voor de kunst- en kerstfair bedraagt € 1,-, inclusief een lot voor een loterij. De opbrengst van beide dagen komt ten gunste van de restauratie van de kerk. De fair is vrijdag 11 december geopend van 14.00 tot 21.00 uur en zaterdag 12 december van 11.00 tot 16.00 uur.