Jubileum spinningmarathon MirandaMania in Medemblik op 11 maart 2023

Sport
Mark Meendering (v), Gerard Meijaard, Marco Jonk en Cees Meijaard (a) zetten zich al jaren in voor Miranda Mania.
Mark Meendering (v), Gerard Meijaard, Marco Jonk en Cees Meijaard (a) zetten zich al jaren in voor Miranda Mania. (Foto: William M. Ippel)

Stichting MirandaMania moest, vanwege corona, drie jaar geleden het sportevenement de Mania, afblazen. En dat dus nog twee keer. “Er is in die jaren veel veranderd”, laat Roel Braaksma weten, “maar eigenlijk ook weer niet, want er zijn nog steeds dagelijks mensen die de diagnose melanoomkanker krijgen. Onze inzet is en blijft dat we de onderzoeken steunen die deze verschrikkelijke ziekte onder de knie proberen te krijgen. Zodat we met voorlichting en bestrijding het aantal mensen die de diagnose krijgen weten te verlagen. Iedere patiënt minder is winst!”

Dit kost naast tijd enorm veel geld. “Tijd kunnen we niet maken, maar geld ophalen wel. Met dit geld kunnen we betere voorlichting en onderzoeken steunen, zodat we toch tijd kunnen winnen.”

Spinningmarathon

De vier uur durende marathon wordt op zaterdag 11 maart gehouden en is niet zomaar een paar uurtjes op een spinningfiets zitten. “Nee, het is een ware beleving waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Pieter Ratten maakt er, samen met zijn P-S-L team, door zijn licht- en geluidshow een waar feest van. Ook onze vijf spinning instructeurs zetten hun beste beentje voor om er voor deze tiende keer een super herinnering van te maken!” Er zijn nog een paar fietsen beschikbaar voor de spinningmarathon. Opgeven kan via www.mirandamania.nl 

Muziekfestival

De Muiter is die avond omgetoverd tot een festivalterrein. De plek waar diverse bands belangeloos optreden. Een feest waar ontmoeting en een zorgeloos avondje uit samen gaan. “We komen nog terug op welke bands er gaan optreden, maar dat het een spektakel wordt staat nu al vast”, zegt Roel enthousiast.

Meer informatie over wat de stichting doet, staat op www.mirandamania.nl