BBB met stip bovenaan

Algemeen
Nu de Boer Burger Beweging in heel Nederland zo overtuigend gewonnen heeft, krijgen ook de boeren in Midden-Delfland weer vertrouwen in de toekomst. Nog niet overal maar her en der worden de omgekeerde vlaggen weer teruggedraaid! Foto:GvW-
Nu de Boer Burger Beweging in heel Nederland zo overtuigend gewonnen heeft, krijgen ook de boeren in Midden-Delfland weer vertrouwen in de toekomst. Nog niet overal maar her en der worden de omgekeerde vlaggen weer teruggedraaid! Foto:GvW- (Foto: )

Bij de Provinciale Statenverkiezingen van gisteren is BBB ook in Midden-Delfland de grootste partij gebleken. 

Van de 14.940 kiesgerechtigden stemden, met een hoge opkomst van 70,33%, 2205 mensen op de nieuwkomer. Het totaal aan uitgebrachte stemmen was 10.507. Die enorme winst staat in schril contrast met de resultaten van de vorige grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen, Forum voor Democratie. Die duikelde van 1582 stemmen (16,4%) in 2019 naar 247 stemmen nu (2,4%). Ook niewkomers JA21 (6,4%) en Volt (2,2%) deden het in Midden Delfland goed. De VVD maakte ook een forse duikeling: van 21,3% in 2019 naar 14,0% nu. Eigeblijk verloren zo’n beetje alle gevestigde partijen wel iets. AWP, bekend van de Waterschappen maar nu voor het eerst in de Provinciale Statenverkiezingen, kreeg 1,7% van de stemmen in Midden-Delfland. Partijen als JEZUS LEEFT, Code Oranje, Lokale Partijen Zuid Holland en NIDA bleven allemaal steken op de nullijn.

Waterschappen
In het geweld van de Provinciale Statenverkiezingen sneeuwen de uitslagen van de Waterschapsverkiezingen bijna onder. In Midden-Delfland is BBB ook hier de grote winnaar: de partij komt binnen op 27,2%. Ook JA21 (4,0%) en BVNL (2,1%) doen het hier goed. Het CDA is in Midden-Delfland de tweede partij bij de Waterschapsverkiezingen (17,1%), gevolgd door de VVD (11,5%) en AWP (10,5). De volledige (voorlopige) uitslag vindt u hier: www.middendelfland.nl/uitslag-verkiezingen.