Meerdere prijzen voor Vrij Zijn

Nieuws
Meerdere prijzen voor Theater Vrij Zijn. (Foto: aangeleverd).
Meerdere prijzen voor Theater Vrij Zijn. (Foto: aangeleverd). rodi.nl

ALKMAAR - Bij de Noord Holland Noord Business awards ging de thema award dit jaar naar de sector Leisure. Leerwerk Restaurant STOER (Alkmaar), Westfries Museum (Hoorn) en Vrij Zijn (Alkmaar) gingen de strijd aan in de finale. De jury vond dit een ontzettend inspirerende categorie en kende uiteindelijk de hoogste rapportcijfers toe aan het Theater Vrij Zijn van Anderson Farah en Klaas Middelbeek. Zij hebben in 2011 het initiatief genomen tot de oprichting van deze bijzondere theater groep en stalen de show op het podium met hun duo-presentatie. De eerste prijs is de beloning voor het keiharde werken sinds de oprichting in 2011 voor alle vrijwilligers die zich vanaf het begin hebben ingezet voor de organisatie.

Bij het 48 uurs Cinekidproject, waarbij binnen 48 uur een filmscript geschreven, opgenomen en gemonteerd moet worden heeft de film waaraan vele Vrij Zijners hebben meegewerkt meerdere prijzen gewonnen. Ron de Groen en Veerle Corten als initiatiefnemers sleepten met de film ‚Bert‘de prijs van beste film in de wacht. De film is ingezonden naar het filmfestival Filmapalooza in Florida, Amerika! Noor van Esveld heeft tevens de eerste prijs in de wacht gesleept als beste jeugd-actrice. Noor is sinds enkele producties verbonden aan Vrij Zijn en zal ook bij de nieuwe productie Victorientje schitteren.
En last but not least heeft Sofia Kuhne, die ook reeds meerdere seizoenen een groot talent is bij Vrij Zijn, een grote prijs gewonnen. Bij de afgelopen editie van Alkmaars Talent is zij eerste geworden in de categorie 6 tot 12 jaar. Zij won deze prijs met haar eigen bewerking van ‘Love is an open door’ uit de Disney film ‘Frozen’. De prins had ze vervangen door een teddybeer en met haar perfecte Engels wist ze de jury te imponeren om deze prijs te veroveren.
Een geweldige prestatie van deze theatergroep en al deze talenten kunt u zelf aanschouwen in de kerstproductie Victorientje dat op 14 december in première ging in het Vrij Zijn theater en tot en met 30 december te zien is. Deze kerstvoorstelling met de vele kinderacteurs is zeer geschikt als familievoorstelling tijdens de kerstperiode. Voor info of tickets: www.vrijzijntheater.nl