Man rijdt 170 kilometer te hard op A8 bij Oostzaan, rijbewijs en auto in beslag genomen

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Ende Media)

OOSTZAAN - Agenten hebben zaterdag 11 november een automobilist staande gehouden aan de A8 nadat hij ruim 170 kilometer te hard heeft gereden. Hierbij is het rijbewijs van een 40-jarige man uit Assendelft ingevorderd. Ook is zijn auto in beslag genomen.

Bericht van Politie.nl

Hardrijder Oostzaan

Tijdens een lasercontrole op de A8 ter hoogte van Oostzaan werd er bij de man een snelheid gemeten van 282 kilometer per uur (272 na correctie) waar 100 is toegestaan. De automobilist is vervolgens staande gehouden en gecontroleerd. Bij de controle is het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook is zijn auto in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie zal zich gaan buigen over de afdoening.

Wanneer mag een agent een rijbewijs innemen?

De politie neemt in sommige gevallen het rijbewijs in. Dat is bijvoorbeeld als je meer dan 50 km/u te hard rijdt met de auto of 30 km/u te hard met de brommer. Of natuurlijk als je te veel alcohol op hebt. Als de politie je rijbewijs inneemt, moeten zij ervoor zorgen dat het binnen drie dagen bij de officier van justitie is. De officier van justitie moet binnen tien dagen beslissen of je je rijbewijs terugkrijgt. Je krijgt het vaak terug, tenzij het al de derde of de vierde keer (of misschien zelfs meer) is dat je rijbewijs is ingenomen.

Je auto wordt in beslag genomen als de automobilist de maximumsnelheid met meer dan 100% overschrijdt.