Een droom komt uit...
Een droom komt uit... (Foto: Barbara van Wijk)

Opgegroeid tussen groente en fruit

Algemeen

door Barbara van Wijk

OOSTZAAN - Het authentieke groene houten huisje aan het eind van het tegelpad langs Zuideinde nr. 7 kent een lange historie van groentespeciaalzaken. In 1969 begon Willem Visser een groente- en fruithandel in het pand, nadat hij in Den Ilp een ventwijk had gehad. Willem was de vader van Anja Visser (de fractievoorzitter van het CDA) en de opa van Nikita, die de zaak deze maand heeft overgenomen. Willem bouwde een trouwe klantenkring op die hij tot 1976 vanuit dit authentieke pand bediende. Zijn kleindochter Nikita droomde er als kind al van om de zaak over te nemen, maar die droom kwam pas veel later uit. Nu dus.  

Joop van Berkel was de directe opvolger van opa Willem. Anja hielp hem af en toe in de zaak. Weer later nam Theo van Berkel de zaak over. Helaas werd de vrouw van Theo ziek waardoor de dochter van Anja, Nikita, vier jaar lang regelmatig kwam helpen. Zo  groeide Nikita op tussen de groente en fruit en leerde zij het vak tot in detail. Toen Theo stopte, zag Nikita een kans om haar droom werkelijkheid te laten worden, hoewel het eigenlijk nog iets te vroeg voor haar kwam. Haar man Houd was juist begin januari een autorijschool begonnen, met de naam Divervo. Eigenlijk wilden ze samen eerst even kijken hoe dát zou gaan, maar nu de zaak weer vrij kwam deed de gelegenheid zich voor en dus waagt Nikita nu de sprong. 

Groot was de teleurstelling in Oostzaan onder de vaste klantenkring dat de vorige eigenaar na slechts drie weken alweer moest stoppen. Facebook liep vol met spijtbetuigingen, maar tot vreugde van veel groente- en fruitliefhebbers heeft Nikita het nu overgenomen. Zij is vastbesloten er iets moois van te maken, samen met haar man Houd, die in de winkel te vinden is als hij geen rijles geeft. Nikita (26) en Houd (28) zijn getrouwd en wonen in Zaanstad, waar Houd zijn rijlessen geeft.  

De Oostzaners zijn blij nu weer een speciaalzaak te hebben. Het stel is nog wat aan het aftasten waar het publiek naar op zoek is. “Gisteren vroeg iemand om granaatappels”, zegt Nikita. Vandaag liggen er granaatappels in de schappen. En dat geldt voor alles waar de klant naar vraagt. “Wij merken dat er ook veel vraag is naar voorgesneden, gewassen en verpakte groente. Zodra we wat gespaard hebben gaan we een koeltoonbank kopen en dan kunnen we aan die vraag ook voldoen. “We willen ook graag gezonde snacks gaan verkopen, zoals olijven, nootjes, salades en snoeptomaatjes. De extra’s die je ook bijvoorbeeld in een kaasspeciaalzaak kunt tegenkomen.” Nu al zijn ze trots op hun verse sapjes zonder enige toevoeging, honderd procent natuurlijk, gewoon het sap dat uit de vrucht komt, zo in de fles, pure gezondheid!  

“Waarom wij prima met de supermarkt kunnen concurreren?” vraagt Nikita. “Omdat wij ten eerste hartstikke verse groente verkopen, voor dezelfde prijs/kwaliteitverhouding, maar ook niets in ‘voordeelzakken van 1,5 kg’ aanbieden. Wij willen de klanten graag tegemoetkomen. Wat moet een alleenstaande met anderhalve kilo appels, of tomaten? Bij ons kun je alles per stuk kopen, en voor een klein boodschapje doen wij net zo ons best als voor tassen vol. De klant is koning, en als iemand maar één struikje witlof wil, geen enkel probleem. We zijn blij als de klant tevreden de deur uit loopt.”  

Afbeelding
Vaartocht door het betoverende Broekbos in het Ilperveld Algemeen 15 aug, 09:42
Afbeelding
Schietincident in Koog aan de Zaan is nog een mysterie 112-nieuws 15 aug, 02:56
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Het geluk zit in kleine dingen Algemeen 13 aug, 11:33
Afbeelding
Donkere wolk nadert Oostzaans kinderparadijs Algemeen 11 aug, 16:54
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Tafeltje Dekje Oostzaan: gemak dient de hulpbehoevende mens Algemeen 9 aug, 10:22
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Zonovergoten wielerronde in Oostzaan Algemeen 8 aug, 15:37
Afbeelding
Koeman Express vaart weer uit met ‘eerstelijnsgids’ Jan Heitlager Algemeen 8 aug, 14:40
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Gezelligheidsdier Algemeen 8 aug, 12:29
Afbeelding
Zaalvoetbal TOB groeit als kool Algemeen 8 aug, 08:28
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:51
Afbeelding
Ongeval op A8, auto rijdt twee keer tegen vangrail 112-nieuws 6 aug, 12:14
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Oostzaan

Op Rodi Oostzaan volg je het laatste nieuws uit Oostzaan. Rodi Oostzaan informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Oostzaan

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Oostzaan in je mailbox.