Diploma’s project Koken in de Wijk uitgereikt

Nieuws
Een felicitatie is op zijn plaats. Rechts stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi, die de diploma’s uitreikte.
Een felicitatie is op zijn plaats. Rechts stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi, die de diploma’s uitreikte. (Foto: Roos Trommelen)

MOLENWIJK - Elf bewoners van Molenwijk mogen zich sinds vorige week woensdag officieel assistent-kok noemen. De opleiding, Koken in de Wijk, komt voort uit de Aanpak Noord. Molenwijk is hierin een van de buurten die extra aandacht krijgt. Stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi reikte de diploma’s uit.

Uit onderzoek van Dock Standplek Molenwijk en Jongerenpunt Noord bleek dat veel bewoners van Molenwijk interesse hebben in banen in de horeca, en behoefte hebben aan korte, gerichte opleidingen op dit gebied. Daarom heeft de gemeente een leerwerktraject opgezet met Horeca Vak College, een vakschool net over de grens van Molenwijk, in Oostzaan. De deelnemers startten hier in december met hun opleiding tot assistent-kok, waaronder vier Oekraïense vluchtelingen. Verschillende deelnemers hebben inmiddels werk gevonden in de Noordse horeca, en enkele deelnemers gaan door met een vervolgopleiding tot zelfstandig kok.

Vanaf het begin zijn horecaondernemers betrokken bij het project, met enthousiaste reacties van bedrijven zoals het Maritim Hotel, het Sheraton Hotel, en grote horecaondernemers zoals de Yip Groep.