POPUP-koor Oostzaan in herhaling

Cultuur
Het koor trad vorig jaar met succes op.
Het koor trad vorig jaar met succes op. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Het ad hoc gevormde POPUP-koor van Oostzaan gaat in de herhaling. Het eerste optreden van een paar maanden geleden was een groot succes. Iedereen heeft genoten, zowel de zangers als de toehoorders. Dusdanig dat de roep om meer luid en duidelijk was en dominee Sjaak Visser ook nu weer met voortvarendheid de draad heeft opgepakt. 

Wie doet er mee? Het is de bedoeling dat er maximaal honderdtwintig zanglustigen op het podium terechtkomen, die onder leiding van dirigent Ferdinand Beuse het hoogste lied gaan zingen. Hoe mooi kan dat zijn! Samen zingen, samen iets moois neerzetten, samen blij zijn. Eerst gezellig met elkaar oefenen, op 8, 15 en 22 maart van 19.30 uur tot circa 21.30 uur en na het slotakkoord staat er een hapje en drankje klaar. Zo maak je vrienden, kennissen, of in elk geval contacten. De feestelijke uitvoering vindt plaats op 23 maart vanaf 20.00 uur. Iedereen kan meedoen, jong of oud, er zijn geen beperkende voorwaarden. 

Het genre is Engels- en Nederlandstalige popmuziek. Het thema is MOED EN VERTROUWEN. Je hoeft geen koor-ervaring te hebben, je hoeft geen zangvogel te zijn, je hoeft geen noten te kunnen lezen en ook hoef je geen Engels te kennen, maar je moet er wél plezier in hebben. Ook als je niet alle zangstukken kent, is dat geen probleem: je krijgt YouTube filmpjes van het repertoire, als je die een paar keer beluistert, ken je de melodie wel. Maar hoe dan ook, het gaat om het genieten en samen met elkaar driestemmige bezig zijn en een fijne avond neer te zetten voor jezelf en voor iedereen.

Aanmelden kan via e-mail popupoostzaan@gmail.com en zet bij ‘onderwerp’: aanmelding.