Koningsdag in Oostzaan rond ‘Kinderen, jeugd en jongeren’

Nieuws
Alleen om te aaien en te knuffelen.
Alleen om te aaien en te knuffelen. (Foto: Pixabay)

OOSTZAAN - Voor het eerst sinds jaren doet Oostzaan op zaterdag 27 april mee met Koningsdag. Wie zin in gezelligheid en vrolijkheid heeft, kan terecht van 9.00 tot 12.00 uur op het Kerkplein waar het allemaal gaat plaatsvinden. Het thema is ‘Kinderen, jeugd en jongeren’.

Een vrijmarkt hoort erbij! Alle kinderen mogen een kleedje neerleggen en hun spulletjes verkopen. Vaders en moeders natuurlijk ook. We maken er met elkaar een mooie vrijmarkt van waar je je speelgoed kunt aanvullen, of een leuke trui kunt scoren, of iets kunt binnenhengelen waar je lang naar gezocht hebt. Ook kun je alles waar je op uitgekeken bent te koop aanbieden.

Er wordt een podium geplaatst waar kinderen kunnen optreden. Heb je een dansje ingestudeerd? Wil je een liedje zingen? Kun je laten horen hoe je blokfluit of een ander instrument bespeelt? Of ken je een leuke mop? Vertel hem hier op het podium zodat alle aanwezigen kunnen lachen.

Marieke de Lange, dierenliefhebster, is er ook. Ze neemt de liefste knuffeldieren mee die ze heeft, en alle kinderen mogen zo’n schatje even knuffelen. Heerlijk toch, zo’n zacht vachtje tegen je wang? Er zijn ook pony’s, maar alleen om te aaien, te knuffelen en lieve woordjes tegen te fluisteren, niet om te berijden.

Er is ook een springkussen, er klinkt muziek, het plein is versierd met vlaggetjes en oranje slingers en natuurlijk zijn de kinderen en hun ouders en alle bezoekers ook in het oranje. De ouders kunnen zich ook vermaken want café Borrelz is open. 

De organisatie, het Comité Oostzaanse Evenementen, ofwel kortweg COE, in samenwerking met Jong Oostzaan, biedt de activiteiten gratis aan.

Barbara van Wijk