Sport- en Feestweek Oostzaan in teken van sportiviteit en gezelligheid

Nieuws
Welk team strijkt met de eer?
Welk team strijkt met de eer? (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - De Sport- en Feestweek Oostzaan gaat op woensdag 14 juni van start, onder leiding van het Comité Oostzaanse Evenementen (COE), OFC en Compaen. Het wordt een feestelijke opening om 15.00 uur bij de sporthal. 

door Barbara van Wijk

Wethouder Rosemarijn Dral geeft daar het startsein, waarmee er in Oostzaan sinds lange tijd weer zo’n mooi sportief en gezellig evenement kan gaan plaatsvinden. Alle kinderen in Oostzaan van vier tot twaalf jaar die van springen, spelen en van lachen houden, kom naar de sporthal. Er is hier van alles te beleven en het belooft een superleuke kidsmiddag te worden. De entree is gratis, het feest begint om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur.  

Woensdag van 19.00 tot 21.00 uur start de eerste meerkamp bij OKV met een serie van spellen met verschillende moeilijkheidsfactoren. Voor ieder is er dus wel iets leuks te doen. 

Donderdagmiddag 15 juni. Wie kent de Oostzaanse gezelligheid niet? De Lishof staat ’s middags bol van het muzikale feestgedruis speciaal voor ouderen, inwoners en geïnteresseerden. Radio 9 zal erbij aanwezig zijn en verslag doen. Alle ingrediënten voor een leuke middag zijn aanwezig, dus... senioren, kom gezellig naar de Lishof en vermaak je. 

Van 19.00 tot 21.00 uur is de tennispong bij Tennisvereniging ‘t Twiske. Ook zo’n leuke nieuwe activiteit. Lijkt op beerspong, maar dan anders. Kom erbij met zijn allen en moedig de spelers aan. 

Vrijdag tussen 19.00 en 21.00 uur barst het spektakel los. In de sporthal: levend tafelvoetbal. Wat moet je je daarbij voorstellen? Kom maar kijken, dan kom je daar vanzelf wel achter. Ook staat bij de sporthal voetbaldarten op het programma. Dit is een nieuwe voetbalattractie. Het bekende darten, alleen speel je het met voetballen. Er is meer: de beste keeper van het dorp gaat jouw uitdaging aan. Kom dus lekker penalty’s nemen en verras de beste keeper met jouw onhoudbare strafschop. 

En daarna? ’s Avonds kun je in galop naar Tante Roosje on Tour in de Sporthal. Daar kun je feesten van 21.00 tot 01.30 uur. Entree € 15,00. 

Zaterdag 17 juni. Vroeg uit de veren want om 09.00 uur gaat het gebeuren: dan doen de kinderen van acht tot en met dertien jaar mee met de bootcamp. Dat is individueel sporten in spelvorm. Ze gaan een uurtje keihard werken om de eervolle winnaar te worden. Deelname is gratis, dus… zet je beste beentje voor en laat zien wat je kunt. 

Om 10.15 uur gaan de volwassenen met elkaar de strijd aan op het parkeerterrein bij het Schoorlstrandje. Natuurlijk moeten de sporters aangemoedigd worden, komt dus allen kijken en moedig ze aan. ’s Middags van 15.00 tot 17.00 uur themavolleybal  bij Compaen. De teams kiezen een thema en verkleden zich daarnaar. Ook deze spelers kunnen wel wat aanmoediging gebruiken en de kinderen kunnen terecht bij de ballenspeeltuin bij Compaen. Wie daarna zin heeft in een avondfeestje kan zijn ’s avonds zijn hart ophalen in de sporthal waar de muziek de feestvreugde zal verhogen. Entree € 17,50; een weekendticket voor beide feesten kost € 25,00.

Zondag 18 juni. Dit is de familiedag voor jong en oud. Doe je niet mee met de meerkamp maar heb je wel zin om zondag iets actiefs te doen? Pak samen met je vrienden de fiets en start om 13.00/13.30 uur bij de Sporthal Oostzaan Er staat een uitdagende fietspuzzeltocht op het programma door de mooie omgeving van Oostzaan. Onderweg worden je verschillende leuke vragen gesteld. De tocht is gratis en alles draait ook hier weer om plezier. Duur: ongeveer anderhalf uur (de tocht is 15 km) Deelname is gratis, dus meld je aan. Dat kan op de dag zelf. 

Zondag is alweer de laatste dag en die eindigt met een spetterende meerkampfinale. Wie o wie is het sterkste team? Wie strijkt met de eer? Vanaf 13.00 tot 15.00 kun je getuige zijn van de spannende finale van de Meerkamp en dán wordt duidelijk wat het sterkste team is. Dat team mag zich een jaar lang de kampioen van de Oostzaanse Sport- en feestweek noemen en dat team mag de felbegeerde wisselbokaal mee naar huis nemen en zich het Beste Team van de Sport- en Feestweek 2023 noemen. Na de huldiging van deze kanjers treden er diverse artiesten op in The Match. En zo wordt de week met veel feestgedruis afgesloten. Entree is gratis. 

Kortom: Oostzaan staat de hele week in de schijnwerpers. Wie zich nog niet heeft gemeld en toch alsnog graag wil deelnemen kan een email sturen naar sportweekoostzaan@gmail.com. Deelname aan de meerkamp is minimaal achttien 18 jaar. Aanmelden is mogelijk tot woensdag 14 juni. 

Vermaak in de ballenspeeltuin.