Bel Canto speelt komisch stuk ‘Spamalot’

Nieuws
De repetities zijn in volle gang.
De repetities zijn in volle gang. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Op dit moment oefent de musicalafdeling van Bel Canto de musical ‘Spamalot’. Het stuk is gebaseerd op de film ‘Monty Python and the holy grail’. De laatste puntjes worden op de i gezet wat betreft de zang, dans en regie zodat alles er prachtig uit komt te zien.

Als je dit verhaal al kent, weet je dat het verhaal van Koning Arthur op satirische wijze met snelle, scherpe humor wordt verteld. Koning Arthur zoekt ridders om samen de heilige graal te zoeken. Onderweg op deze speurtocht wordt hij geholpen maar ook gehinderd door bijzondere figuren. Zo wordt Arthur op zijn zoektocht onder anderen geconfronteerd met gekke Fransen en monsters die ‘Ni’ zeggen. En wat is de rol van ‘de Dame van het Meer’?

In deze musical komen veel vrolijke liedjes voor, waaronder de klassieker ‘Always look on the bright side of life’.

De heren van Monthy Python schreven zelf de musical op basis van hun film, met behoud van hun meest populaire scenes zoals het volk van Ni! Daarnaast zijn er nog vele ‘interessante’ scènes gebaseerd op bestaande musicals.

Tekst en Lyrics zijn van Eric Idle en de muziek is van John du Prez en Eric Idle. Het verhaal is gebaseerd op het filmscript van Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin. De Nederlandse vertaling is gemaakt door Mark van der Heijden.

Kaarten kopen

In het weekend van 13 en 14 april en van 20 en 21 april wordt deze musical opgevoerd in theater De KunstGreep op twee zaterdagavonden en op twee zondagmiddagen. Kaarten zijn te koop via website www.belcanto-oostzaan.nl of via www.kunstgreep.nl