Palmpasenstokken maken

Nieuws
Palmpasenstok.
Palmpasenstok. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - In de aanloop naar Pasen zijn de kinderen uit Oostzaan welkom om in het Bartel Jacobsz Centrum om palmpasenstokken te maken. Dat gebeurt op zondag 24 maart van 15.30 tot 16.30 uur.

Pasen betekent voor velen quality-time. Pasen moet je beleven, ervaren en daar horen geverfde paaseieren bij, paashaasjes van chocolade en een gekookt eitje bij je ontbijt. En er worden Palmpasenstokken gemaakt. Dat is altijd een groot feest voor de kinderen. Mooie stokken maken vol met symbolen en spulletjes die aan Pasen denken. 

Voor de kinderen is het een feest om met elkaar te knutselen en zo’n symbolische stok te versieren. Lekkere dingetjes kunnen erin, kuikentjes, kleurtjes, eitjes, bloemetjes en slingertjes, bedenk het zelf maar. Ook voor ouders is het leuk om daarbij aanwezig te zijn en de kinderen te stimuleren en te inspireren. 

De kinderen trekken alles uit de kast om de mooiste stok te maken. En dan? Dan mogen ze met elkaar de stokken laten zien tijdens een rondgang door de kerk, terwijl ze een leuk toepasselijk lied zingen. Natuurlijk krijgen ze hier een luid applaus. De stokken mogen om circa half vijf mee naar huis, zodat de kids hun kunstwerkjes aan iedereen kunnen laten zien. Kom je ook? Het wordt een gezellige middag, maar meld je wel even aan bij predikant@pknoostzaan.nl zodat er genoeg spulletjes zijn om je stok mee te versieren.

BvW