OBS De Kweekvijver rekent er op los

Nieuws
Kangoeroewedstrijd groep 3 t/m 8
Kangoeroewedstrijd groep 3 t/m 8 (Foto: M.Koopman)

OOSTZAAN - Afgelopen week werd er op basisschool De Kweekvijver in Oostzaan extra veel aandacht aan rekenen gegeven. Hierbij stonden vooral plezier, uitdaging en samenwerking centraal.

Van de groepen 3 tot en met 8 deed er uit elke klas een aantal leerlingen mee met de Kangoeroewedstrijd. Deze wedstrijd laat de leerlingen moeilijke rekenvraagstukken oplossen. Dit werd gedaan op verschillende niveaus binnen de verschillende deelnemende leerjaren. Best spannend, vonden sommige leerlingen, maar ook heel erg leuk. 

Ook deed OBS De Kweekvijver deze week mee aan De Grote Rekendag. Het thema dit jaar was ‘gegevens gesnapt’. Het ging over het verzamelen van allerlei gegevens en deze dan weergeven in een grafiek. Binnen alle groepen werden spellen gespeeld, grafieken gemaakt en vooral veel gerekend. 

Voor de opening van deze rekendag werd via een ‘levende staafgrafiek’ bekeken hoeveel kinderen er binnen een gezin thuis in huis wonen. Bij De Kweekvijver blijken de meeste gezinnen met twee kinderen in een huis wonen, maar er zijn ook gezinnen met zes kinderen.

Grafieken grote rekendag groep 7/8
Opening grote rekendag. Met hoeveel kinderen woon je thuis?
Groep 3/4 tijdens de grote rekendag