Een babbel die uitliep op een huwelijk; Yefke en Piet Kuiper zijn zestig jaar getrouwd

Nieuws
Burgemeester Marvin Polak kwam langs om de felicitaties over te brengen.
Burgemeester Marvin Polak kwam langs om de felicitaties over te brengen. (Foto: Barbara van Wijk)

OOSTZAAN - Het is feest in de Leliestraat: Yefke en Piet Kuiper zijn zestig jaar getrouwd, een feestje waar burgemeester Polak graag bij wil zijn, om het bruidspaar van harte te feliciteren. Een mooie bos bloemen en een Oostzaans cadeau neemt hij mee als aandenken aan dit feestelijke jubileum. 

De bruid is zevenenzeventig jaar en ze roept spontaan: “Zeg maar Yefke, hoor. Ik ben naar mijn Friese oma vernoemd en daar ben ik best trots op.” 

Haar bruidegom is de tweeëntachtigjarige Piet, die met veel plezier vertelt dat hij zijn meisje bij de bushalte heeft ontmoet. “Ik werkte bij Bruynzeel en Yefke werkte bij een slagerij in Amsterdam.” Het kwam tot een babbel en het liep uit op een huwelijk, nu alweer zestig jaar geleden. Dat werd gevierd in het speeltuingebouwtje van De Bres. Het was een heel mooie dag. 

Piet was eerst houtbewerker bij Bruynzeel, later werd hij vrachtwagenchauffeur. Hij vond het machtig mooi, dat rijden in zo’n groot grommend voertuig. Helaas heeft hij wel een aantal ongelukken gehad, ook een ongeluk met de motor dat hem een aantal jaren revalideren heeft gekost en waar hij nog steeds wel last van heeft, maar hij is dankbaar dat hij nog steeds van alles kan doen en dat ze elkaar nog hebben, want Yefke is vorig jaar zwaar ziek geweest, maar ook zij is op de goede weg en heel blij met haar Piet.

Het echtpaar heeft twee kinderen een jongen en een meisje, het meisje is nu vijfenvijftig jaar. Zij heeft twee kinderen, ook een jongen en een meisje. 

Yefke komt oorspronkelijk uit Kampen, maar haar vader werd tramconducteur in Amsterdam. Met wat geluk kreeg het gezin een woning in Oostzaan toen Yefke elf jaar was en ze is hier nooit meer weggegaan. Piet is in de Molenwijk geboren, dat was toentertijd Oostzaan. 

Piet verzamelt spulletjes uit de Tweede Wereldoorlog, die hij  graag laat zien aan bezoekers, en hij is actief in het Jeep Constructieteam. Dat team heeft meegedaan met het televisieprogramma ‘Wedden dat…’, waar ze werden uitgedaagd om een Jeep binnen een bepaalde tijd uit elkaar te halen en vlug-vlug weer in elkaar te zetten. Het lukte! Verder knapt Piet onderdelen van Jeeps op en kalefatert hij oude Jeeps weer op zodat ze weer toonbaar zijn. Hij was ook bij de brandweer en heeft een oude brandweerauto overgenomen, die hij later aan zijn dochter wil schenken. Het bruidspaar wordt nog vele gezonde en gelukkige jaren toegewenst. 

Barbara van Wijk