Dral Tweewielers naar Dorpsstraat

Partnerbijdrage
Pieter Dral en zoon Barry, tevens mede-eigenaar, in de nieuwe winkel.
Pieter Dral en zoon Barry, tevens mede-eigenaar, in de nieuwe winkel. (Foto: Rodi Media/MvS)

LANDSMEER – Na dertig jaar Tormenstilstraat verhuist Dral Tweewielers naar het voormalige pand van Big Bazar aan de Dorpsstraat 55. Een prominente plek met een winkelruimte zo groot als een gymzaal, waardoor de familie Dral het assortiment fietsen en accessoires flink kan uitbreiden. Op maandag 12 februari zwaait de deur op het nieuwe adres voor het eerst open voor de klanten. Deze datum is niet lukraak gekozen. Het is de geboortedag van Sandra, de drie jaar overleden echtgenote én compagnon van Pieter Dral.

Door Marcel van Stigt

Het is een omvangrijke klus om de voormalige vestiging van de koopjesketen om te toveren in de moderne, goed geoutilleerde fietsenwinkel zoals Pieter Dral die voor ogen heeft. Maar de motivatie om op 12 februari alles klaar te hebben is om begrijpelijke redenen groot. Voor hem, maar ook voor zoon Barry, dochters Sabine en Lisa en medewerkers Guus en Frans, is dit heel belangrijk. Hetzelfde geldt voor de groep vrienden die keihard meewerkt. Desnoods wordt er een tandje bijgeschakeld.

Maar waarom toch zoveel moeite doen? Vanwaar die verhuisdrang? “De winkel aan de Tormentilstraat werd te klein”, vertelt Pieter Dral. “We wilden nog één keer zo’n stap maken. En het is een mooi moment, want onze branche is ‘booming’: mensen stappen vaker op de fiets en elektrische fietsen, fatbikes en bakfietsen zijn nu heel populair. We waren al een tijdje in gesprek over het pand van Big Bazar en zijn er onlangs snel uitgekomen. Voor veel vaste klanten betekent dit overigens nogal wat. Ze waren erg gehecht aan de vorige winkel en kwamen meteen een bloemetje of gebakje brengen toen ze het nieuws hoorden.”

Toch zullen de klanten merken dat de verhuizing een grote vooruitgang met zich meebrengt. Het aantal fietsen, waarbij alle populaire merken zijn vertegenwoordigd, wordt uitgebreid van vijftig naar maar liefst honderdzestig en er zijn meer accessoires verkrijgbaar. Veranderingen die de klanten zeker zullen aanspreken. Maar gebleven zijn de degelijkheid, service en kwaliteit, de drie pijlers waarop deze winkel rust, en natuurlijk de gemoedelijke sfeer die zo een familiebedrijf past.

De opening op 12 februari gaat gepaard met twee aantrekkelijke aanbiedingen. De officiële opening volgt op 11 mei. Deze wordt verricht door burgemeester Léon de Lange en vaste gast Rinus Israël. Dan word meteen het dertigjarig bestaan gevierd.